Column: ‘Een uitje naar de McDrive’

Column: ‘Een uitje naar de McDrive’

In de afgelopen maanden zijn veel plannen in het water gevallen. Het was prachtig weer, maar vanwege corona moest iedereen thuisblijven. Inmiddels zitten de restaurants ook al een tijdje dicht, iets wat ik – als negentienjarige in de bloei van mijn leven – heel erg mis. Want, wat kun je dan nog doen?

Michelle Sijmonsbergen, Amsterdam-Noord. 18 januari 2021

Toen ik achttien was begon deze hele coronapandemie, en over vier maanden word ik al twintig. Een heel jaar die we in de vuilnisbak kunnen gooien. Vooral als je nog in de bloei van je leven bent, wil je toch leuke dingen kunnen doen! Van restaurants tot bioscopen, alles zit dicht. Het enige wat je nog kunt doen is rondjes rijden in de auto. En dat is iets wat ik het afgelopen jaar heel vaak heb gedaan.

Ik ben in mijn negentienjarige bestaan al een flink aantal keer afgereisd naar Amsterdam-Noord. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel verschillende culturen daar rondlopen. Toch is er één plek waar ik denk ik nog wel het vaakst ben geweest: de McDonalds in Amsterdam-Noord.

Een McFlurry Oreo met chocoladesaus, daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. En omdat je in deze tijd weinig kunt doen, is een ijsje halen bij de McDonald’s voor ons echt een uitje geworden. Hoe lekker die ijsjes ook zijn, hoop ik met heel mijn hart dat we snel weer andere leuke dingen als uitstapje kunnen beschouwen, want rondjes rijden in een auto gaat op een gegeven moment ook vervelen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *