NK tegelwippen voor het klimaat

NK tegelwippen voor het klimaat

Rainproof Amsterdam is begonnen met de campagne NK-tegelwippen. De wedstrijd loopt van 30 maart tot 30 september en wordt georganiseerd in 61 gemeentes. De campagne is georganiseerd om meer groen te creëren in verschillende gemeentes. Eén van deze gemeentes is Amsterdam-Noord.

Rainproof
Rainproof Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Amsterdam en Waternet. Ze willen ervoor zorgen dat Amsterdam bestand wordt tegen de steeds vaker voorkomende hoosbuien. Ze willen het gratis regenwater, dat nu afgevoerd wordt, beter benutten.

De stad bestaat voornamelijk uit gebouwen, betegelde tuinen en asfalt. “Er gaat geen druppel doorheen, in een groene tuin loopt regenwater beter weg.” Aldus Lisette Heijke community manager Rainproof.

Bobbie Kleijn, Amsterdam Noord 9 april 2021

NK-tegelwippen
Nu is de organisatie in samenwerking met 61 andere gemeentes een campagne gestart om ‘tegels te wippen’ waar bewoners van een betegelde tuin een groene tuin kunnen maken. De tegels die eruit zijn gehaald leg je voor je deur en worden door een vrachtwagen opgehaald. Bewoner Anjes op de Beke uit Buiksloterham heeft ook haar tegels voor de deur gelegd. “We hebben er 20 tegels uitgehaald, ik wil nu een leuke moestuin maken in mijn tuin. Zo kan ik meehelpen aan een beter klimaat.” Veel groen en minder tegels helpen de stad koeler te houden, zorgen voor meer flora en fauna in de stad.

Wie gaat er winnen
De campagne gaat door tot eind september maar volgens Lisette is het nog moeilijk te voorspellen wie er gaat winnen. “Tot nu toe zijn er in totaal al 35.000 tegels gewipt, Het streven is om de winnaar van vorig jaar in te halen. De winnaar van vorig jaar (Rotterdam) had maar liefst 47.942 tegels gewipt.

De tegels die worden opgehaald worden meegenomen door de tegelservice opgezet door rainproof en gemeente Amsterdam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *