Expositie Black Lives Matter in Almere geopend

Expositie Black Lives Matter in Almere geopend

Er is een nieuwe tentoonstelling geopend vanaf woensdag 9 september in de Kunstlinie Almere Flevoland. De tentoonstelling, gefotografeerd door Geronimo Matulessy (36), vangt de essentie van de recente wereldwijde protesten tegen institutioneel racisme en gerechtigheid voor George Floyd. In Almere kwamen er 3000 protestanten op 14 juni bijeen op het stadhuisplein om aandacht te vragen voor Black Lives Matter.

Pascha Spangler, Almere. 12 september 2020

De tentoonstelling

In de tentoonstelling staan protesten van over de hele wereld, maar vooral die in Nederland centraal. Nederlands documentaire fotograaf Geronimo Matulessy heeft uit protesten in heel Nederland foto’s gemaakt en verzameld. Hij en KAF stelt deze tentoon om aandacht te vragen tegen institutioneel racisme.

Zelf vindt hij dat het zeker tijd is om het racisme aan te kaarten hier in Nederland. “Er mag heus plaats gemaakt worden voor mensen van kleur in allerlei verschillende industrieën, niet alleen de kunstindustrie”. Met zekere voorzichtigheid kan Matulessy stellen dat hij tevreden is met de tentoonstelling, “Of ik trots ben is een zeer groot woord en misschien een verkeerd woord, maar ik ben wel tevreden dat ik het eindelijk kan aankaarten”. Aan het einde van de expo staat een muur bij de tentoonstelling waar hij zelf een tekst op mocht schijven, “dat heb ik wel aan mijzelf gekoppeld en aan mijn identiteit”. Matulessy geeft aan dat er meerdere producten aankomen die vooral met zijn Molukse identiteit te maken hebben.

Tickets voor de expositie zijn online verkrijgbaar en aan het einde van de expo kan je een contante donatie doen aan goede doelen die bij de Black Lives Matter beweging horen. De tentoonstelling is te bezoeken van 9 september tot 15 november 2020 in Almere Stad.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *