Eerste ‘ladies-gym’ in Almere

Eerste ‘ladies-gym’ in Almere

De eerste sportschool waar alleen vrouwen welkom zijn is 7 september geopend in Almere. Naar aanleiding van groot enthousiasme voor dit idee, besloot Basic-fit een ‘ladies gym’ te openen. Het blijkt dat het veel comfortabeler is voor de vrouwen om te sporten. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan onder andere de kleedkamers, veiligheid en hygiëne om er zeker van te zijn dat de vrouwen zich gelijk thuis voelen. 

Linda Basalyouss, Almere. 13 september 2020

Fijner sporten voor vrouwen

Almere had al twee sportscholen voor zowel mannen als vrouwen. Toch zouden vrouwen het fijner vinden om alleen te sporten zonder mannen om hen heen. ‘’Voornamelijk moslimvrouwen vinden het fijner, ze nemen graag hun familie mee en komen regelmatig trainen’’ aldus de gastvrouw.  

Door de ladies gym te openen heeft dit vrouwen gestimuleerd om zich aan te melden en vaker te komen trainen. Vrouwen die bijvoorbeeld in andere spotscholen ingeschreven stonden hebben zich uitgeschreven en vervolgens ingeschreven bij Basic-fit.  Dit leidt tot meer aanmeldingen. 

Veilige sfeer  

Uiteraard zijn er ook alleen maar vrouwelijke medewerkers. Er heerst een veilige sfeer; de ladies clubs zijn voor en door vrouwen ontworpen. Zo gebruiken ze natuurlijke materialen, hout, planten en pasteltinten die nadruk leggen op femininiteit . Het is een heerlijke plek om te sporten maar ook om na de training even gezellig te zitten met vriendinnen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *