Jumbo flitst samen met Gorillas het nieuwe jaar in

Jumbo flitst samen met Gorillas het nieuwe jaar in

Fotomoment voor de Jumbo op Gelderlandplein, met Ton van Veen en bezorgers van Gorillas

Supermarktketen Jumbo gaat samenwerken met de flitsbezorgers van het snelgroeiende bedrijf Gorillas. Flitsbezorgers zijn inmiddels niet meer uit het Amsterdamse straatbeeld weg te denken en Jumbo speelt daar op in. ‘De flitsbezorgers schieten als paddenstoelen uit de grond.’

Flitsbezorgers zoals Gorillas en Getir hebben in een korte tijd hun opmars gemaakt op de Nederlandse bezorgmarkt. De hele dag door razen ze met hun fietsen door de stad, om binnen de beloofde tijd hun bezorging te leveren. Gorillas heeft een afhaalplek op Gelderlandplein Amsterdam-Zuid, vlakbij de Jumbo. Feitelijk een distributielocatie, te zien aan de simpele en kille uitstraling; enkel geblindeerde ramen en een deur, waar bezorgers één voor één met grote tassen naar binnen lopen om een nieuwe bezorging op te halen.

Gorillas is van oorsprong een Duits bedrijf en blijkt moeilijk bereikbaar te zijn voor reactie. De directeur van de Gorillas Benelux is Sadik Cevik, hij heeft de taak gekregen vanuit Duitsland om flitsbezorgers bij ons net zo’n succes te maken als bij de Oosterburen. Hij is erg enthousiast over de samenwerking met Jumbo, meldt MT/Sprout.

Ton van Veen (CFO van Jumbo) vertelt met trots over de samenwerking in de Jumbo op Gelderlandplein, waar zojuist voor de ingang het fotomoment plaatsvond. We staan vlak voor de servicebalie onder de heater, waar de warme luchtstroom een aangenaam contrast is met buiten. Van Veen vertelt: ‘Er is in de markt steeds meer behoefte aan snelle bezorging, met name in Amsterdam en andere grote steden. De flitsbezorgers schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is voor ons niet eenvoudig om zo’n service op te zetten en daarom zijn we opzoek gegaan naar een partner om dit samen te doen.’

Van Veen vertelt dat Gorillas vanuit eigen magazijnen producten bij de klanten gaan bezorgen en Jumbo op hun beurt Gorillas zal voorzien van producten. Jumbo-klanten kunnen ook via de website of de Jumbo-app bestellingen doen via een ‘fastlane’. Deze producten worden vervolgens geleverd door Gorillas-bezorgers.

Jumbo en Gorillas zijn blij met de samenwerking, maar dat geldt niet voor iedereen. Sommige buurtbewoners ergeren zich aan haastige bezorgers, omdat ze asociaal rijverdrag zouden vertonen door met hoge snelheden door markten en over stoepen te rijden. Verder storen bewoners zich aan de plekken waar bezorgers hun fietsen plaatsen, waardoor stoepen geblokkeerd raken. Lees daar hier meer over.

Beluister hieronder het audiofragment waarin ik Ton van Veen in het Jumbo-filiaal op Gelderlandplein vraag naar de toekomst van de samenwerking. Verder laat ik een flitsbezorger aan de deur komen, om deze ervaring zelf mee te maken.

Over de auteur

Kevin Teitsma

Kevin Teitsma (20) is een beginnend journalist bij Mokum52. Hij is een echte Ouderkerker met liefde voor Amsterdam, die hij maar al te graag uitdrukt. Op pad met een gezonde portie nuchterheid en de wil om tegendraads te zijn, is zijn doel om de onderste steen boven te halen. Hij wil graag het nieuws in kaart brengen voor de Amsterdammers, van Noord tot Zuid en is niet bang om daarbij een gevoelige snaar te raken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.