‘Elke dag is bij ons zwerfdierendag’

‘Elke dag is bij ons zwerfdierendag’

In de quarantaine kennel, waar de katten eerst een week verblijven als ze binnen komen.

Deze week is het op maandag 4 april Wereld Zwerfdierendag. Bij DOA, het grootste dierenasiel van Nederland, is er niks speciaals gedaan die dag ‘want elke dag is bij ons zwerfdieren dag’. 

Wél is de dag van groot belang, er is namelijk volgens Noor van Gennep, dierenverzorgster bij DOA, te weinig aandacht voor zwerfdieren in Amsterdam. Dit zou komen doordat de meeste mensen er een verkeerd beeld bij hebben. Ook vertelt Van Gennep wat huisdier eigenaren beter kunnen doen om ervoor te zorgen dat ze hun dieren sneller terug kunnen vinden, in de video.

Volgens de Gemeente Amsterdam waren er vorig jaar 1266 zwerfdieren in de stad. De cijfers van DOA verschillen hier enorm van, zij hebben namelijk 1975 zwerfdieren opgevangen in 2021 en zij hebben alleen honden, katten en konijnen. Waar dit verschil doorkomt was door beide partijen niet met zekerheid te zeggen.

Zie hier de video:

Over de auteur

Floor Ficq

Floor Ficq (2003) is een geboren en getogen Amsterdammer. Ze is student aan de Hogeschool voor journalistiek. Fotograferen en schrijven doet ze graag, maar ze is een echte allrounder dus je kan veel verschillende dingen van haar verwachten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.