Meer meiden in de techniek: Girlsday Amsterdam

Meer meiden in de techniek: Girlsday Amsterdam

Presentatie van het Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam tijdens Girlsday

Op 7 april 2022 is het Girlsday: de dag waarop technische, bèta en IT bedrijven jonge meiden uitnodigen om een dagje mee te draaien en hen proberen te enthousiasmeren. Naast werving wordt er aandacht gevraagd voor het behouden van vrouwelijk personeel. Ook het Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam doet mee aan deze dag, net als tientallen andere bedrijven in regio Amsterdam. 

‘Er zijn heel veel beroepen in de techniek en IT waar meisjes helemaal geen weet van hebben,’ zegt Rian van Heur, projectmanager Girlsday door VHTO. Deze organisatie, hét expertisecentrum voor genderdiversiteit in de beta-, IT- en technieksectoren, organiseert al ruim 10 jaar de dag voor jonge meiden. ‘Het zijn ook beroepen waarin je samenwerkt, waar het heel creatief is. Waar je echt niet alleen maar achter een computer of de hele dag met je handen heel vies werk zit te doen’, aldus van Heur. Op Girlsday wordt geprobeerd hier verandering in te krijgen.

‘We verwachten vandaag 32 meiden, allemaal uit groep 7’, zegt Tessa Lievestro, die de meiden bij het Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam begeleidt. Zelf is ze hier constructeur; dat wil zeggen dat zij ervoor zorgt dat bruggen en kademuren in Amsterdam niet instorten. ‘Het is belangrijk om meiden enthousiast te maken voor de techniek: wij hebben ook meiden nodig die voor ons komen werken. Het is maar goed om daar vroeg mee te beginnen.’

Belang van Girlsday

‘Slechts 14% van de technische werknemers in Nederland is vrouw. Op zich is er dus overal nog wel werk aan de winkel’, aldus Van Heur. Met betrekking tot het aantrekken van personeel hebben de sectoren het bijzonder moeilijk: ‘De arbeidsmarkt van de techniek en IT sectoren is krapper dan krap. Er is een enorme behoefte aan personeel, maar je weet de helft, vrouwen in dit geval, gewoon niet te bereiken’.

Dit jaar zijn er ruim 200 scholen en 200 bedrijven aan elkaar gematcht voor Girlsday. In totaal nemen er 6500 meiden tussen 10 en 15 jaar een kijkje bij technische, bèta en IT afdelingen. Zij nemen deel aan allerlei activiteiten, ontmoeten vrouwelijke medewerkers en leren over technische mogelijkheden. ‘Wij zetten bij al onze activiteiten vrouwelijke rolmodellen in, omdat het belangrijk is dat meisjes zich kunnen identificeren en ook denken “dat wil ik later doen”’, aldus van Heur. Bij het Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam lopen er daarom op 7 april alleen maar vrouwen rond.

Na komst ook blijven

Naast de werving en het enthousiasmeren van de jonge meiden, wordt er ook gefocust op het behouden van vrouwelijk personeel in de sectoren. De werkomstandigheden in de sectoren zijn namelijk nog niet overal even vrouwvriendelijk: ‘Werkkleding die niet goed past, schoenen die niet in vrouwenmaten te verkrijgen zijn en soms niet eens een vrouwentoilet. We willen ook dat werkgevers zich bewust worden dat er dingen zijn waar ze iets aan kunnen doen’, vertelt Van Heur.

Daarom is Girlsday ook direct de publicatiedatum van “Whitepaper: Vrouwen in bèta, techniek en IT, hoe behoud je ze als organisatie?”. De VHTO heeft voor deze whitepaper verschillende vrouwen in de industrie gesproken en het resultaat aangeboden aan verscheidene brancheorganisaties. ‘Dan heb je een hele groep die bewust voor de sector kiest, komen ze in een omgeving terecht waar vooral mannen werken. Het is niet onlogisch, maar de cultuur voelt niet heel welkom als vrouw zijnde’, aldus van Heur.

Vrouwen bij de Gemeente Amsterdam

De man-vrouw verdeling van de Gemeente Amsterdam is redelijk gelijk. Een verdeling van 50 om 50 procent was een aantal jaar geleden het doel. Uit onderzoek van de Gemeente Amsterdam naar het eigen personeelsbestand blijkt dat dit doel eind 2018 behaald is: het personeelsbestand bestaat voor 50,3% uit vrouwen. Volgens de woordvoerder van het Ingenieursbureau, Poppy Savenije, bestaat het personeel per peildatum 8 april 2022 zelfs voor 51,6% uit vrouwen.

‘Het verschilt hier wel echt per afdeling: in de technische richtingen zit iets meer man en we hopen daar vrouwen aan te trekken’, vertelt Lievestro. Zij vervolgt: ‘In het management zitten toevallig meer vrouwen dan mannen; we hebben tenslotte een vrouwelijke burgemeester!’

De Girlsday bij het Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam begint met een online Kick-off, gevolgd door een presentatie van de medewerkers zelf. Daarna worden de meisjes zelf aan de slag gezet. Zie de reportage van de dag hieronder.

Over de auteur

Lauren Kooyman

Lauren Kooyman (19) is van kleins af aan altijd al bezig geweest met taal. Met een moeder als Nederlands docente en een grote passie voor zingen en acteren, haalde ze als kind de spelfouten uit het musicalscript. Met een jaartje Sociologie op zak, hoopt ze vooral maatschappelijke verhalen te vertellen, afgewisseld door een luchtig item. Ze hoopt dat haar stukken even luid spreken als dat zij te horen is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.