Nationale Museumweek moet voor bezoekers zorgen bij museum Ons’ Lieve Heer Op Solder

Nationale Museumweek moet voor bezoekers zorgen bij museum Ons’ Lieve Heer Op Solder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week was van 4 tot 10 april de nationale museumweek, waaraan ook 46 Amsterdamse musea aan mee deden. Na twee jaar online evenementen te hebben moeten organiseren, konden bezoekers dit jaar weer de musea normaal bezoeken. Dat is hard nodig ook, aangezien veel musea met financiële problemen kampen.

 

Niet alleen musea, maar ook poppodiums en theaters hebben nog last van de coronapandemie. Een aantal locaties, zoals het Rijksmuseum, lag het bezoekersaantal de afgelopen maand tot wel 60 procent lager als in 2019. 25 procent van de van de ruim 450 musea heeft dit jaar financiële problemen. De nationale museumweek die vorige week plaats vond, was dan ook een gelegenheid om mensen naar musea te krijgen.

Zo ook bij museum Ons’ Lieve Heer Op Solder aan de Oudezijds Voorburgwal. Twee jaar geleden dreigden ze de deuren nog te moeten sluiten vanwege een vierjarige subsidie die niet werd vrijgemaakt omdat de AFK (Amsterdams Fonds voor Kunst) met een tekort kampte van 6,6 miljoen euro. “Dat is niet helemaal waar”, zegt Ibo Altunay, hoofdbedrijfsuitvoering van het museum. “Het klopt dat we de subsidie niet gekregen hebben, maar dat het niet vrijgegeven is, zoals in het Parool toen publiceerde is onzin”.

Verbouwing

Vijf jaar geleden heeft er een grote verbouwing plaats gevonden in het museum aan de Oudezijds Voorburgwal, wat toen een flink bedrag voor het museum heeft gekost. Na twee jaar dicht te zijn geweest vanwege corona heeft dat het museum niet geholpen winst uit de verbouwing te halen. Spijt van de verbouwing is er achteraf gezien allerminst. “Nu het museum weer helemaal open is, kunnen er veel bezoekers komen die nu na de renovatie het museum kunnen komen bezoeken”, aldus de positieve Ibo Altunay.

Over de auteur

victor Verheijen

Victor Verheijen (22) is graag onder de mensen en geïnteresseerd in wat er speelt in de wereld. Met zijn opleiding tot journalist wilt hij erachter komen wat de publieke opinie is van de mensen in Nederland. Van klein lokaal nieuws, tot het zogeheten breaking news duikt hij er bovenop en bespreekt wat er aan de hand is. Bij het nieuwsblad ‘Mokum52’ is hij dan ook de razende reporter en vooral een en al oor naar de geïnterviewde toe. Voor zakelijke info/contact kunt u mailen naar; victor.verheijen@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *