Community center De Sering zoekt vrijwilligers

Community center De Sering zoekt vrijwilligers

Luba Brodsky, De Sering

De Sering is een nieuw centrum waar mensen van alle rangen en standen samen kunnen komen voor goedkope maaltijden en unieke events. Sinds vier maanden is het centrum open en ze zijn hard opzoek naar nieuwe vrijwilligers. 

In een samenwerking met restaurant de Testtafel organiseert de Sering ieder weekend een zeven gangen diner voor 4,50. Doordeweeks organiseert het zelf een diner van 2,50. Het doel van De Sering is een gevoel van gemeenschap creëren. Deeleigenaar Daan ziet eten als een belangrijk deel van dit doel: 

‘’De teloorgang van de linkse kant van Nederland is het gebrek aan community. We worden af en toe via het internet opgeroepen voor een protest en gaan daarna weer naar huis. Ik wil dat met De Sering tegengaan, en community begint aan de eettafel.’’ 

De Testtafel heeft ondertussen een goed aantal vrijwilligers verzameld. Bij de Sering is er helaas nog een groot gebrek. Daan vertelt dit over het gebrek aan personeel: 

‘’Je merkt eigenlijk aan alles dat er niet genoeg mensen zijn. We maken tussen de 700 en 1000 maaltijden per week en hebben niet genoeg mensen om dit soepel te laten lopen. Ook zoeken we mensen om ons te helpen met de website en het trekken van nieuw publiek.’ 

Het geld dat aan de goedkope maaltijden verdiend wordt, gaat vooral naar het loon van de koks die ze maken. Daarbuiten worden vrijwilligers op het moment helaas nog niet betaalt. Daan belooft echter wel een enorm fijne werksfeer waarin iedereen als een vriend aanvoelt. Het gemeenschappelijke idee schijnt ook door in de groep vrijwilligers.  

De Sering is gevestigd in de buurt Sloterdijk. Deze buurt huist veel mensen met een lager inkomen en is dus een goede plek om hun publiek te verbreden. Momenteel richt De Sering zich dus ook op het aantrekken van meer mensen uit deze omgeving en heeft hulp nodig om dit doel te bereiken. 

Eindredactie: Paula van Kersbergen

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *