Het effect van de expositie migratieverhalen

Het effect van de expositie migratieverhalen

Afgelopen week is er een nieuwe expositie geopend in de OBA Oosterdok . Deze expositie is gebaseerd op de migratiegeschiedenis van zes verschillende gemeenschappen. De expositie heeft de aandacht getrokken van vele mensen die meer kennis over de culturen willen opdoen.

Migratieverhalen

De expositie oftewel ‘migratieverhalen’ is op 16 september geopend voor het publieke oog. Deze expositie is opgezet door vrijwilligersorganisaties: Stichting Akasanoma, ATKB, Emcemo,  HTIB, Maluku Amsterdam en Nusantara- waarvan ieder zijn eigen verhaal doet over de migratiegeschiedenis in Amsterdam van de verschillende gemeenschappen. In de expositie zijn zes verschillende huiskamers te vinden met verhalen waarin het gehele migratie processen te zien zijn.

De volgende generatie

De expositie heeft de aandacht getrokken van vele jongeren die meer over hun cultuur te weten willen komen. Vele jongeren zijn in Amsterdam geboren en hebben ouders die op een jonge leeftijd als migrant naar Amsterdam zijn gekomen, hierdoor hebben vele jongeren niet veel meegekregen van de cultuur van het vader of moederland. Met de expositie krijgen deze jongeren meer kennis over de geschiedenis van hun gemeenschap.

De na effecten van de expositie

‘Ik vond het mooi om andere verhalen te zien en andere mensen van mijn cultuur te ontmoeten’ verteld Teddie van den Berg, de dochter van een Molukse migrant. ’Ik wil nu ook meer leren over mijn eigen cultuur en de verhalen hiervan, want ze lijken ook wel op de verhalen van mijn familie, maar ze zijn allemaal anders’. De expositie heeft een duidelijk positief effect op de jongere generatie en informeert vele mensen.

https://mediamanagement.hu.nl/index.php/search?sd=&ed=&view=grid&q%5B%5D=e0b4e73829524bfb981be6d9542e8b237fdb6558801543ea868520ec223decfb

Over de auteur

Aynour Zandgrond

Aynour Zandgrond is 20 jaar oud en woon in Amsterdam-Zuidoost. Aynour woon bij haar familie bestaand uit haar vader en moeder. Aynour is leergierig, zelfstandig en houdt zich regelmatig bezig met het nieuws. Aynour vindt het belangrijk om het nieuws bij te houden, dit is een belangrijk onderdeel van het vak journalistiek. Aynour wilt in het muziek vak gaan werken, waarbij zij hopelijk de kans krijgt om artiesten te interviewen en collums te schrijven mrt betrekking tot de artiest.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *