Nieuw verblijf voor de leeuwen in Artis: 10 keer zo groot!

Nieuw verblijf voor de leeuwen in Artis: 10 keer zo groot!

De leeuwen in Artis

De leeuwen in Artis krijgen, na jarenlange kritiek, een nieuw verblijf, maar liefst tien keer zo groot als het oude. De bouw van een nieuw verblijf bleef lang uit door Artis’ financiële problemen in de coronacrisis, maar nu schieten twee filantropen te hulp. In de zomer van 2023 zal het verblijf klaar zijn.

De leeuwen hebben het nieuwe hok hard nodig, nu leven ze nog in een hok van ongeveer 180 vierkante meter met een mannetjes leeuw en twee vrouwtjes. Dierenverzorger Dick vertelt: ‘Het oude verblijf is klein geworden, we hebben er nu drie, het voldoet naar de huidige maatstaven niet meer aan een verantwoord dierenverblijf.’

Eerst dreigden de leeuwen weg te moeten uit Artis, omdat de dierentuin wegens de coronacrisis niet genoeg geld had voor de bouw van een nieuw verblijf. ‘We hadden al jaren plannen voor een nieuw bedrijf daar, maar kwamen we financieel toch in de knel te zitten, en hebben we twee hele aardige instellingen gevonden die ons gefinancierd hebben.’

De leeuwen krijgen binnenkort niet alleen meer ruimte, maar ook een beter landschap. Waar het oude verblijf alleen bestond uit een paar rotsblokken en wat zand, komen in het nieuwe verblijf veel meer voorzieningen voor de leeuwen. ‘Het wordt een beetje wisselend in gebruik: Een beetje savanne, een beetje gras, een beetje bomen, een rotspartij waar ze op kunnen klimmen, ze kunnen schuilen als ze daar behoefte aan hebben,’ aldus Dick.

Het bedrijf zal aan de achterkant van het park komen, waar eerst de gazelles verbleven.

Over de auteur

Evie Tam

Evie Tam (19), wonend in Amsterdam, is een eerstejaarsstudent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Van jongs af aan was ze al bezig met korte verhalen schrijven en op school wekte vooral taal en nieuwsbegrip haar interesse. Ze heeft een passie voor reizen en ziet zichzelf in de toekomst als buitenlandcorrespondent verhalen halen van over de hele wereld. Daarnaast is ze een echte all-rounder en wil zich ontwikkelen op veel verschillende vlakken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *