Dansleraar veroordeeld misbruik minderjarigen

Dansleraar veroordeeld misbruik minderjarigen

Een dansleraar van een dansschool in Amsterdam is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van twee van zijn oud-leerlingen. Dit zou veertien jaar geleden zijn gebeurd toen de twee leerlingen minderjarig waren. Het arrest van het hof kwam drie jaar en zeven maanden na het vonnis van de rechtbank.

De meisjes waren gedurende de periode jonger dan zestien jaar, terwijl de man ongeveer veertig jaar oud zou zijn geweest. De man vertelde de meisjes dat hun relatie openbaar zou worden zodra de meisjes achttien jaar waren. Met zijn positie heeft hij misbruik gemaakt en het vertrouwen van de meisjes gewonnen, waardoor zij verliefd op de veroordeelde waren geworden. De rechtbank heeft een gevangenisstraf opgelegd van 45 maanden met een 5 jaar lang beroepsverbod, gedurende deze 5 jaar mag de veroordeelde geen lesgeven aan minderjarigen.

De man, nu 58 jaar oud, is de oprichter van de dansschool en is internationaal erkend als choreograaf. Hij heeft vanaf het begin lesgegeven aan jong en oud, jongens en meisjes. Niet alle leerlingen die les van de man hebben gekregen waren zich bewust van de situatie en zijn geschrokken toen het nieuws naar buiten kwam. Hun ervaringen op de dansschool en het beeld die de leerlingen van hem hadden, waren allemaal positief. Het beeld die zij nu hebben van hun oude dansleraar is volledig veranderd. ‘Het is jammer om je te bedenken dat een persoon die zo’n groot deel van je leven heeft meegemaakt, zo iets heeft gedaan.’ Zegt een oud-leerling van de dansschool.

(Hier komt binnenkort een audioreportage) 

Over de auteur

Whitney Yeboah

Whitney Yeboah (1999) verdiept zich graag in de kunst en hoe het de wereld beïnvloedt. Doordat zij al vroeg in aanraking kwam met kunstuitingen en dat door de jaren heen heeft aangehouden. Ze schrijft het liefst over kunst, cultuur en de samenleving. Dat met een vleugje diversiteit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *