Theaterontbijt voor buurtbewoners

Theaterontbijt voor buurtbewoners

Bij het TapasTheater in Amsterdam-Oost wordt er 25 september een burendag georganiseerd. Buren worden verwelkomd met een ontbijtje, waarna een korte theatervoorstelling volgt. 

In 2018 richtte Tessa Harmsen het TapasTheater op. Hier wordt theater aangeboden op een vernieuwende manier, waarbij hapjes worden gecombineerd met korte voorstellingen.

Er zijn vier kleine theaterzalen in het souterrain, waar in iedere zaal drie keer per avond een voorstelling te zien is. Elk kwartier begint er een nieuwe voorstelling. Op de begane grond is er een foodbar waar je voor, tussen en na je voorstelling kleine gerechten kunt eten. Tussen zeven uur en half tien, loop je binnen wanneer het jou uitkomt of je bestelt van tevoren je kaartjes online.

‘We zijn heel trots op wat we hebben bereikt, dat hebben we onder andere te danken aan de leuke buurt waar we gevestigd zijn. Daarom organiseren wij ieder jaar voor de Oosterparkbuurt een burendag om iets terug te geven aan de buurtbewoners’, aldus Harmsen. Je wordt ontvangen met een ontbijtje in de foodbar, daarna begeef je je naar één van de zalen om daar gratis een voorstelling bij te wonen. ‘We streven naar een connectie met de buren en buren onder elkaar. Burendag is daarom het ultieme moment!’

‘Wij vinden het belangrijk dat we die laagdrempelige theaterformule voor bezoekers combineren met een podium voor upcoming artiesten.’ De jonge makers krijgen een percentage van de kaartverkoop en mogen gratis gebruik maken van de oefenruimtes. Je creatie wordt hier maar liefst 30 keer tentoongesteld. Zo maken deze jonge talenten veel vlieguren en ontwikkelen ze zich als theatermakers.

Over de auteur

Meike van der Ploeg

Meike van der Ploeg is een jonge journalist met een hart voor human interest. Ze is geboren en opgegroeid in Haarlem en woont sinds kort in het bruisende Amsterdam. Wat haar drijft is het vertellen van verhalen die mensen met elkaar verbinden. Ze studeert met veel enthousiasme aan de Hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.