Andere tijden ADE

Andere tijden ADEScore 0%Score 0%

Amsterdam Dance Event gaat door en hoeft zich niet meer te houden aan het maximum aantal bezoekers, maar wel aan nieuwe tijden. De discotheken en nachtclubs sluiten om twaalf uur ‘s nachts, vertelde Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag veertien september. Dit betekent dat nachtfeesten verplaatst moeten worden naar overdag of avond.

Het dancefestival is dit jaar van dertien tot en met zeventien oktober. ‘De nieuwe tijden voor de nachtclubs worden van 20:00 tot 00:00 uur’ volgens de club organisatoren Tim Reuvekamp en Mitch Vernooij. Zij zijn bekend van onder andere de feestjes You and Eye (Supperclub) en Playground (Club Air). ‘De planningen zijn niet heel anders, het is alleen dat je minder lang kan doorgaan’ Volgens Tim Reuvekamp. Zij gaan hun nachtfeesten verplaatsen naar de avond. Overdag is geen optie volgens de organisatoren ‘Overdag wordt gelijk een festival en daar zijn veel meer voorbereidingen voor nodig en dat haalt het concept van onze feesten weg’. Door de nieuwe tijden denken de organisatoren een andere sfeer te hebben, dit komt doordat ze denken dat niet iedereen om stipt 20:00 uur voor de deur zal staan. Toch zijn ze blij met deze nieuwe maatregelen ‘Door deze nieuwe maatregel komen we weer een stukje dichterbij het oude gevoel en hopelijk kunnen we dan deze periode achter ons laten’ aldus Mitch Vernooij.

Ook Robert de Zwart (55 jaar) staat te springen om weer een feestje te pakken. ‘Ik heb anderhalf jaar thuis gewerkt, ik verdien het om weer even los te kunnen gaan’ Hij is een groot liefhebber van ADE, maar vindt de nieuwe tijden wel lastig. ‘Ik werk doordeweeks tot zes uur s ’avonds en vindt dat lastig te combineren met de nieuwe club tijden, ik moet gelijk door vanuit werk’. Maar dat houdt Meneer de Zwart niet tegen om alsnog elk feestje te bezoeken.

Veel mensen uit het binnen en buitenland komen af op het dancefestival, het evenement trok de laatste keer in 2019 zo’n 400.000 Nederlandse en internationale bezoekers. De Melkweg, Paradiso, Supperclub, Club Air, Muziekgebouw aan ‘t IJ, de Wester Unie, AFAS Live en het Concertgebouw openen jaarlijks de deuren voor de ADE-bezoekers.

Beoordeling

0%

Andere tijden ADE
0%
0%

Over de auteur

Julia de Zwart

Julia Esmee Francisca de Zwart (21) is een studente aan de Hogeschool Journalistiek in Utrecht. Ze houdt ervan om onderwerpen aan te kaarten waar een taboe opligt. Werkt graag in teamverband en maakt haar handen graag vuil om de echte waarheid boven te halen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.