Amsterdam zet zich in voor een schonere stad

Amsterdam zet zich in voor een schonere stad

Door de coronapandemie en het steeds drukker worden van de stad, neemt het huishoudelijk afval en zwerfafval enorm toe. De gemeente Amsterdam is daarom begin dit jaar een onderzoek gestart naar hoe ze de stad schoner kunnen maken.

Sinds het begin van de corona uitbraak is er een veel groter afvalaanbod dan de stad gewent is, de reden hiervoor is dat mensen meer thuis waren en meer bestelden.
Hierdoor waren er meer mankrachten en materialen nodig dan voorheen gepland werd.

Rocco Piers is stadsdeelbestuurder van stadsdeel Zuid, en had het volgende te zeggen over de uitvoering van het plan: ‘We hebben van het begin gekeken wat we aan het vele afval konden doen. De medewerkers hebben keihard gewerkt, dubbele diensten gedraaid, er zijn extra vuilniswagens ingehuurd, en er werd vaker opgehaald.’

De gemeente streeft er naar om met de nieuwe manier van afvalverwerking een kostenvermindering van 3,9 miljoen euro te krijgen. Ze willen daarbij de huidige tarieven niet verhogen voor de bewoners.

Rocco Piers vertelt meer over het uitvoeren van het verschoonplan en zijn verwachtingen. (verslag: Kevin Teitsma)

https://soundcloud.com/user-30354667/interview-rocco-piers-kevin-teitsma?si=563eecb2b92741d295a655a39341333d

Over de auteur

Viri Szirony

Viri Szirony (18), studente aan de Hogeschool Utrecht. Amstelveener met Hongaarse roots. Ze is in september 2021 begonnen aan haar eerste studiejaar Journalistiek. Ze heeft een ambitie voor cultuur, schrijven en zet zich in voor maatschappelijke kwesties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.