Nachtclubs na aangepaste coronamaatregelen nog steeds dagclubs

Nachtclubs na aangepaste coronamaatregelen nog steeds dagclubs

Veel coronamaatregelen zijn vanaf 25 september versoepeld. Mondkapjes zijn alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en meerdaagse festivals met overnachtingsplaatsen zijn weer toegestaan. Nachtclubs zijn echter nog steeds verplicht te sluiten om middernacht. Welke bijdrage heeft deze maatregel als onderdeel van het coronabeleid?

Omdat clubs eerder moeten sluiten, gaan ze eerder open. Na het scannen van de corona-app bij de ingang wordt er niet meer gelet op afstand of vaste contactpersonen. Als resultaat zijn de cluburen vervroegd, maar is het uitgaansleven niet verder aangepast.

Nachtburgemeester Ramon de Lima van Amsterdam is het ook niet eens met de instandhouding van deze maatregel. Dat de coronapas niet bruikbaar is na middernacht kan hij niet begrijpen; “Alsof het virus tot 00:00 uur sluimert en daarna pas een gevaar vormt.”

Waarnemend nachtburgemeester van Amsterdam legt de situatie uit. (Verslag: Vincent Hendriks)

Over de auteur

Siniya Tuahatu

Siniya Tuahatu (22) Ze schrijft graag stukken met wat meer achtergrond en wil zich dan ook meer richten op onderzoeksjournalistiek. Siniya woont zelf in Amsterdam en is bezig met de Bachelor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ze focust op cultuur, duurzaamheid en gezondheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.