Weinig duidelijkheid over zogenaamde ‘boosterprik’

Weinig duidelijkheid over zogenaamde ‘boosterprik’

De Gezondheidsraad komt deze week bij elkaar om zich te buigen over de zogenoemde ‘boosterprik’ met coronavaccins. Een derde prik, maar veel duidelijkheid is er nog niet.

De bescherming die coronavaccins bieden, kan na verloop van tijd afnemen. Het RIVM houdt dat in de gaten. Mensen met een ernstige afweerstoornis kunnen daarom nu al gaan voor een derde prik. Om deze reden wordt er nu gepraat over een zogenaamde ‘boosterprik’ voor alle andere gevaccineerden.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een derde prik voor mensen met een verzwakt afweersysteem en een zogeheten boosterprik voor mensen met een normaal werkend afweersysteem.

Minister de Jonge zegt dat hij het advies over de derde prik vóór 2 november wilt hebben. Dat is snel, vindt ook een woordvoerder van de gezondheidsraad. Maarten Hagg vertelt nog niet veel te kunnen zeggen over de komende maatregel. “Over de booster- en derde prik is nu nog niet veel te zeggen. Het voorstel ligt nu bij de Gezondheidsraad. Ik hoop dat we 5 november meer weten.”

Of iedereen de derde prik gaat nemen is een raadsel. Anneke Akkerman is 75 jaar en is er heel duidelijk over. “Iedereen in het verzorgingshuis waar ik woon is gevaccineerd. Als er een derde prik komt zal ik die zonder twijfel nemen en ik denk dat mijn buren dat ook zullen doen.”

Over de auteur

Noor Abbassi

Noor Abbassi (21) komt uit Amstelveen en studeert aan de school voor journalistiek. Al haar hele leven is Noor bezig met het schrijven van verhalen. Ze ziet zichzelf later als schrijfster én journalist. Ze is een vechter en een doorzetter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.