Taxichauffeurs in Amsterdam, hoe goed houden zij zich aan de verkeersregels?

Taxichauffeurs in Amsterdam, hoe goed houden zij zich aan de verkeersregels?

Uit een onderzoek van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), bleek dat een groot aantal taxichauffeurs betrokken zijn bij verkeersongelukken. Een reden voor de politie Amsterdam om een actie op te zetten waarbij agenten in onopvallende voertuigen de weg op gingen, op zoek naar taxichauffeurs in overtreding.

‘Uit een onderzoek van ons uit 2019, waarin wij publiceerden dat de geregistreerde ongevallen met taxi’s dateren van 2001 tot 2018, dus het is niet zo dat de hoge aantallen ongelukken met taxichauffeurs iets van de laatste maanden is’, vertelt Patrick Rugebregt, persvoorlichter van de SWOV. Het gaat in dat onderzoek overigens alleen om geregistreerde taxi’s en niet om andere vervoersdiensten zoals Uber. De onderzoeken vonden plaats in de vier grootste steden, (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) ten opzichte van de rest van Nederland.

‘Een van de vragen die aan bod kwam, was de leeftijd van de chauffeurs. We hebben geen aanleiding gevonden dat jongere taxichauffeurs oververtegenwoordigd zijn in de ongevallen’, waarmee Rugebregt wil benadrukken dat het roekeloze rijgedrag rol van bepaling heeft.

Tijdens de speciale politieactie werden er 29 boetes uitgeschreven en werd van twee chauffeurs zelfs het rijbewijs ingenomen, meldt de politie op hun facebook pagina. De politie wil vaker dit soort controles uitvoeren, in de hoop dat er meer verkeersveiligheid en een eerlijke taximarkt voor de chauffeurs komt, dat niet het imago van alle taxichauffeurs naar beneden haalt.

Bron: https://www.swov.nl/publicatie/ernstige-verkeersongevallen-met-taxis

https://soundcloud.com/user-413240541/interview-swov-victor/s-5fCF09O70X1?si=ba9267433a8a49e48c379a84e09fc7f2

Over de auteur

victor Verheijen

Victor Verheijen (21) is graag onder de mensen en geïnteresseerd in wat er speelt in de wereld. Met zijn opleiding tot journalist wilt hij erachter komen wat de publieke opinie is van de mensen in Nederland. Van klein lokaal nieuws, tot het zogeheten breaking news duikt hij er bovenop en bespreekt wat er aan de hand is. Bij het nieuwsblad ‘Mokum52’ is hij dan ook de razende reporter en vooral een en al oor naar de geïnterviewde toe. Voor zakelijke info/contact kunt u mailen naar; victor.verheijen@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *