Ajax opleiding succesvol door uitstekende begeleiding

Ajax opleiding succesvol door uitstekende begeleiding

Uit onderzoek blijkt dat voetbalclub Ajax het beste is in het opleiden van talenten voor Europese topclubs. Op de Europese sportvelden lopen maar liefst 81 spelers rond die afkomstig zijn van de Amsterdamse voetbalclub. Ajax staat daarmee bovenaan de lijst van de ‘Football Observatory 2021’ van het onderzoeksbureau CIES (Centre International d’Etude du Sport).

Om te behoren tot de groep voetballers ‘opgeleid’ door Ajax moet je wel tussen de leeftijd van vijftien en 21 minimaal drie jaar bij de club hebben gespeeld. Bij Ajax zijn dat dus 81 spelers verspreid over de 31 beste Europese competities. Het onderzoek ging ook over de zogenaamde ‘training index’, waarbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van de talenten en het verschil in niveau van de clubs waar ze hebben gespeeld en waar ze nu spelen.

Randy Comvalius (41), medewerker op de afdeling voetbalfaciliteiten bij Ajax, denkt dat het succes van de Ajax-opleiding komt door de individuele begeleiding die daarbij komt kijken. Volgens hem is het belangrijk is dat er wordt gekeken naar thuissituatie en gedrag buiten het veld zowel als de prestaties op de trainingen. Bovendien stelt Comvalius dat vooral de jonge talenten goed begeleid moeten worden omdat ze door een moeilijke tijd gaan van puberteit en veranderingen. Als dit proces goed wordt uitgevoerd, ontstaat er een band tussen spelers en staf. Dit is volgens Comvalius essentieel voor een goede ontwikkeling.

Voor veel Amsterdammers is Ajax de trots van de stad en dat we nog lang kunnen genieten van de Ajax talenten is wel duidelijk. Op sportpark De Toekomst heerst een uitstekende sfeer en is het voetbal goed. Kortom, alle benodigdheden voor een talent om op te bloeien.

https://soundcloud.com/noah-holscher/ajax-talenten-mixdown/s-6JuFS9mJ5Rw?si=ab47160f06af47c3ab2149f011f4680c

Over de auteur

Noah Holscher

Noah Holscher is een student journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Hij gebruikt zijn brede interesses en kritische manier van denken in het schrijven van zijn stukken en het afnemen van zijn interviews. In zijn vrije tijd is Noah een muzikant en werkt hij in de horeca.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *