TechEx heeft zichzelf overschat

TechEx heeft zichzelf overschat

Door de hele zaal staan borden met het TechEx logo en plattegronden met de locaties van de kraampjes.

Op 23 en 24 november is er in de RAI het event TechEx Europe. Dit is een Technologie exhibitie en conferentie met de hoofdonderwerpen IoT (Internet of Things), AI (Artificial Intelligence) & Big Data, Cyber security & Cloud en Blockchain. De laatste trends binnen deze onderwerpen en de impact van technologie op de industrie van nu, worden hier besproken.

Op het terrein van de RAI loopt een aardige stroom mensen allemaal naar ingang L. Veel gasten lopen met koffertjes in de hand, want het is een internationaal event. Van over de hele wereld zijn er mensen naar Amsterdam gekomen om hun bedrijf te promoten, te netwerken en mogelijke deals te sluiten. Meer dan 8000 mensen worden op dit event verwacht, maar bij binnenkomst valt de opkomst tegen, ook in de grote zaal zie je nog geen vierde van het geclaimde aantal. ‘Vandaag is het hier heel relaxed, er waren gisteren wat meer mensen, dit komt waarschijnlijk doordat het de eerste dag was. We dachten eigenlijk dat er bijna niemand zou komen door Corona’ vertelt Endika Pascual van WhereScape Data Automation. Hij is een van de 150 exposanten die op beide dagen in hun kleine kraampje mensen te woord staan over hun bedrijf, wat voor een gezellige markt- en kantoorsfeer zorgt. Pascual vertelt ook dat Amsterdam een echte Tech hub is: ‘Alle grote technologiebedrijven zitten hier, dus het is wel logisch dat dit event hier wordt gehouden’.

Veel van de exposanten zijn op dit event om hun startup te promoten. Ook Colin Oliver van Momentive, waar onder andere Survey Monkey onder valt, heeft dit als doel. ‘Dit event is een testronde voor ons nieuwe bedrijf’ legt Oliver uit. Verder vertelt hij dat ze TechEx eigenlijk als springplank willen gebruiken om door te gaan naar nog grotere plekken, hetgeen botst met de website van dit event. Hier staat namelijk dat dit dé leidende technologie exhibitie en conferentie van Europa is. Maar als je rondloopt in de grote zaal met alle kraampjes, krijg je wederom niet echt het gevoel dat dit hét grote event is dat op de website beloofd wordt. Waar zijn die duizenden technologie experts die zijn aangekondigd? Het antwoord op deze vraag blijft zoek.

Een van de hoofdonderwerpen is deze de dagen het belangrijkste. ‘Dit event gaat vooral over Artificial Intelligence, Which is basically fooling people’ legt Sean Grieves van Seldon met lichte irritatie uit, want zijn ondernemingsplatform heeft niks te maken met Artificial Intelligence. Op de website is de speciale aandacht voor dit onderwerp nergens uitgelicht. Toch gek dat de medewerkers van TechEx niet weten hoe ze hun website up-to-date moeten houden.

Dit event is vooral gefocust op de mensen met interesse en enige kennis over technologie, maar zelfs als je niet aan deze eisen voldoet, word je met open armen ontvangen en krijg je ook nog eens allemaal gratis merchandise mee naar huis. Alleen al om deze reden zouden veel Nederlanders zich thuis voelen bij TechEx.

 

 Luister hier de audio reportage van Viri Szirony

https://soundcloud.com/user-30354667/techex-europa-viri-szirony?si=7efc692955634eae912161895f1bed42

Over de auteur

Floor Ficq

Floor Ficq (2003) is een geboren en getogen Amsterdammer. Ze is student aan de Hogeschool voor journalistiek. Fotograferen en schrijven doet ze graag, maar ze is een echte allrounder dus je kan veel verschillende dingen van haar verwachten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.