{"id":1738,"date":"2025-05-15T14:14:07","date_gmt":"2025-05-15T12:14:07","guid":{"rendered":"https:\/\/svjmedia.nl\/nieuwegein-ijsselstein\/?p=1738"},"modified":"2025-05-16T01:42:37","modified_gmt":"2025-05-15T23:42:37","slug":"interview-met-de-eigenaresse-van-ijssalon-luigi-het-mooiste-is-dat-je-bijdraagt-aan-iemands-dag","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/svjmedia.nl\/nieuwegein-ijsselstein\/1738\/interview-met-de-eigenaresse-van-ijssalon-luigi-het-mooiste-is-dat-je-bijdraagt-aan-iemands-dag\/","title":{"rendered":"Interview met de eigenaresse van Luigi\u2019s ijssalon: ‘Het mooiste is dat je bijdraagt aan iemands dag’"},"content":{"rendered":"
Nieuwegein- In een wereld vol haast en stress biedt <\/strong>Luigi\u2019s ijssalon in Nieuwegein een moment van puur geluk. Voor de eigenaresse Astrid Miltenburg<\/strong> draait het runnen van de zaak niet alleen om ijs, maar vooral om de blije gezichten van haar klanten. ‘Het mooiste is dat je bijdraagt aan iemands dag,’ zegt ze, terwijl ze vertelt over haar liefde voor het vak, bijzondere smaken en hechte klantrelaties.<\/strong><\/p>\n \u00a0<\/strong><\/p>\n Wie bent u en hoe bent u in de ijswereld terechtgekomen?<\/strong> Wat is uw favoriete ijssmaak?<\/strong> Wat vindt u het leukste aan het runnen van een ijssalon?<\/strong> Heeft u ooit een compliment gekregen dat u is bijgebleven?<\/strong> Bent u van plan dit werk nog lang te blijven doen?<\/strong> Heeft u plannen voor uitbreiding in de toekomst?<\/strong> Wat moet iedereen volgens u minstens \u00e9\u00e9n keer geproefd hebben bij Luigi?<\/strong> Tot slot, is er nog iets dat u graag wilt delen?<\/strong> <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Nieuwegein- In een wereld vol haast en stress biedt Luigi\u2019s ijssalon in Nieuwegein een moment van puur geluk. Voor de eigenaresse Astrid Miltenburg draait het runnen van de zaak niet alleen om ijs, maar vooral om de blije gezichten van haar klanten. ‘Het mooiste is dat je bijdraagt aan iemands dag,’ zegt ze, terwijl ze […]<\/p>\n","protected":false},"author":3379,"featured_media":1819,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"_et_pb_use_builder":"","_et_pb_old_content":"","_et_gb_content_width":"","footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"class_list":["post-1738","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-cultuur-vrije-tijd","et-has-post-format-content","et_post_format-et-post-format-standard"],"acf":[],"yoast_head":"\n
\nMijn schoonvader is ooit begonnen met een ijssalon. Zij hebben toen samen een opleiding tot ijsbereiden gevolgd. De eerste winkel openden we in Nieuwegein, en twee jaar later volgde een vestiging in IJsselstein. Mijn schoonouders runden de ene zaak, mijn man de andere. Toen mijn schoonouders met pensioen gingen, ben ik ingestapt. Ik had toen al twintig jaar in de marketing gewerkt, maar samen twee ijssalons runnen leek me ook erg leuk. Het was zonde om een goed draaiende winkel te verkopen, en bovendien is het fijn om in de winter samen vrij te zijn.<\/p>\n
\nDat is moka kokos. Waarom precies weet ik niet, maar ik hou gewoon van die smaak \u2013 en sowieso van alles met koffie. Ik kan ook erg genieten van pina colada-smaken of ijs met vers fruit.<\/p>\n
\nHet allermooiste vind ik de blije mensen die je de hele dag binnen hebt. Van kinderen tot volwassenen \u2013 mensen komen terug om te zeggen hoe lekker het ijs was, en dat je zo echt bijdraagt aan hun dag. Ik zie gezinnen terugkomen, al acht seizoenen lang. Je ziet kinderen opgroeien. Er komt zo iedere dag een man binnen met haar dochter om een ijsje te halen. Dat je daar deel van mag uitmaken, vind ik prachtig. Klantcontact is voor mij dan ook heel belangrijk. We maken persoonlijke praatjes, mensen delen dingen uit hun leven, en dat schept een band.<\/p>\n
\nZeker. Wanneer we een nieuwe smaak introduceren en mensen blijven ernaar vragen, dan weet je dat je iets goeds hebt neergezet. We hebben in het verleden ook prijzen gewonnen bij ijswedstrijden, dat is misschien wel het grootste compliment. Daarnaast hebben we een erkenning voor ambachtelijk ijsbereiden \u2013 daar zijn we erg trots op. We proberen ook regelmatig iets nieuws. Denk aan smaken als pornstar martini of varianten ge\u00efnspireerd op Tony\u2019s Chocolonely. We bedenken soms combinaties die je niet direct zou verwachten, maar die verrassend goed in de smaak vallen.<\/p>\n
\nJa, zolang mijn gezondheid het toelaat wil ik hier zeker mee doorgaan. Het is wel intensief: we draaien zeven maanden per jaar, zeven dagen per week. Gelukkig hebben we een geweldig team van 23 mensen waarmee we de drukte aankunnen.<\/p>\n
\nWe hebben geen concrete plannen voor een derde vestiging. We zouden het wel willen, maar dat vraagt echt om een ander soort bedrijfsvoering en een ander type medewerkers. We groeien nu wel op andere manieren, bijvoorbeeld door ijs te verzorgen op feestjes en partijtjes. Je weet nooit wat de toekomst brengt.<\/p>\n
\nStroopwafelijs is zonder twijfel onze populairste smaak. En ook het spaghetti-ijs is een aanrader \u2013 dat lijkt op een bord spaghetti, maar is gemaakt van vanilleijs met aardbeiensaus en witte chocolade-snippers<\/p>\n
\nJa \u2013 het is gewoon ontzettend leuk om te doen. Je werkt de hele dag met blije mensen. Dat is echt mijn drijfveer.<\/p>\n