Arnhem verbiedt demonstreren bij abortuskliniek

Arnhem verbiedt demonstreren bij abortuskliniek

Foto: wikipedia.nl

ARNHEM – Abortus, het weg halen van een onvolgroeide baby bij een vrouw. Niet iedereen wordt daar enthousiast van. Tegenstanders van abortus, de Stichting Civitas Christiana, spannen een rechtszaak aan om het demonstratieverbod bij abortusklinieken van tafel te krijgen. “Wij gaan desnoods door tot aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens om dit ongedaan te maken.”  

De burgermeester van Arnhem, Achmed Marcouch (PvdA), heeft besloten om geen demonstraties te accepteren rondom de abortuskliniek Mildred Clinics. De betogers mogen niet in een straal van 500 meter bij de abortuskliniek komen. Zij mogen zwangere vrouwen rondom Mildred Clinics ook niet persoonlijk aanspreken.   

Toch zijn er in de gemeente Arnhem gemengde gevoelens bij dit besluit. Dat demonstranten niet meer in het zicht mogen staan van de abortuskliniek vindt Jan Hutten van het CDA in Arnhem goed. “Maar een demonstratieverbod tot aan 500 meter rondom de kliniek vind ik wel erg extreem.”  

Daniel Becker van de Arnhemse ChristenUnie wil niet tornen aan de rechten waar vrouwen in Nederland nu gebruik van mogen maken. Maar hij wijst ook op dat andere recht, het recht om te demonstreren. ”Het inperken daarvan is echt een brug te ver. Natuurlijk mogen demonstranten niet intimiderend aanwezig zijn, maar ik heb nog niets gehoord over een probleem in de ordehandhaving’’. Daniel Becker geeft aan dat hij de burgermeester binnenkort over het verbod op demonstraties bij een abortuskliniek vragen gaat stellen.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *