Evacuatie na vals alarm in Utrecht Centraal

Evacuatie na vals alarm in Utrecht Centraal

Utrecht Centraal na evacuatie

UTRECHT – Afgelopen dinsdag dinsdag werd om 19.20 uur iedereen die aanwezig was op Utrecht Centraal naar buiten gestuurd door de politie. Het ging om verdachte uitspraken van een individueel op een trein met bestemming Den Haag. Twee verdachten werden opgepakt maar zijn ook weer laten gaan, meldde de Utrechtse politie via Twitter. Het wordt officieel beschouwd als een vals alarm.

Of je nou een belangrijke vlucht moest halen, net terugkwam van je grootouders of een maaltijd aan het kiezen was bij de Albert Heijn To Go, om 19:20 gisteravond moest je Utrecht Centraal verlaten. Het was een eng gezicht om die zwaarbewapende agenten met baklavas op je af te zien komen. Het was vooral eng om niks te weten of te snappen. 

Een Spaanstalige mevrouw, die uit de Albert Heijn kwam, begon meteen haar moeder te bellen. Mensen begonnen te rennen en sommige zelfs te gillen. Het eerste waar aan gedacht werd was natuurlijk terrorisme. De aanval in Oostenrijk en de onthoofding in Frankrijk zaten natuurlijk nog vers in het geheugen.

Eenmaal buiten het station zei iemand dat ‘ze met een paar bommen het hele station kunnen opblazen’. Het was daarom erg opvallend dat een groot getal aan mensen net buiten het station aan het schuilen waren voor de regen. Je zou verwachten dat meer mensen denken dat er sprake is van een bom en wat meer afstand houden van het station.

Na ongeveer tien minuten, was er geen enkele sprake meer van paniek. Het was gewoon wachten totdat iedereen weer door kon met hun leven. Een politieagent vertelde dat waarschijnlijk na een half uur Utrecht Centraal werd vrijgegeven. Uiteindelijk duurde dit bijna een uur. Ook al stond het treinverkeer compleet stil, bussen kwamen en gingen gewoon zonder enige problemen. Veel mensen besloten daarom ook om daar gebruik van te maken.

Dit zijn de Tweets waar de Utrechtse politie het nieuws bekend mee maakte:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *