Spelen voor eigen rechter of enkel kattenkwaad?

Spelen voor eigen rechter of enkel kattenkwaad?

Wanneer het pand gerenoveerd word is nog onbekend. (Foto: redactie)

HAARLEM – Alweer is het raak op de Prins Bernhardlaan, op de nacht van 13 op 14 oktober is er weer een treiteractie geweest. Rond 01:00 schrikt iedereen in de buurt wakker van een hevige knal. 

Door de zware dreun in Haarlem Oost schrikt de hele buurt wakker, een van de directe buren gaat even poolshoogte nemen en komt er tot zijn grote schrik achter dat er niemand thuis is. Tussen de gesprongen ramen en de smeulende gordijnen door belt de buurman de politie, niet veel later is om 10 over 1 de brandweer aanwezig.  

Bij dit specifieke huis gebeuren wel vaker dergelijke incidenten, de vuurwerkbom kon makkelijk naar binnen gegooid worden omdat het raam nog beschadigd was van het vorige incident. De politie weet zich geen raad met deze zaak, de buurt staat bekend om de vele probleemjongeren die zich in die specifieke buurten bevinden.  

De politie zegt zich bezig te houden met de zaak maar doet er verder geen uitspraken over. Buurtbewoners merken ook dat er meer gaande is dan alleen kattenkwaad, een van de achterburen beweert dan dat het een aanslag had kunnen zijn. Vooral de jongeren zijn moeilijk aan te spreken op de gebeurtenissen, ze zeggen dat de hele buurt laat merken dat jongeren uit de buurt de oorzaak zijn. 

Het is duidelijk dat er iets aan de hand is, het is al de derde keer in een paar dagen tijd hetzelfde huis slachtoffer is van vandalisme. Duidelijk is dat de daders het op iemand gemunt hebben. Niet alleen in de buurt, maar ook op facebook is het raak. Uit het verhaal van Omar, een van de jongeren uit de buurt, blijkt dat er een lange tijd een lastercampagne over de bewoner heeft gestaan. Deze is nu offline gehaald en de woordvoerder van de politie zegt dit mee te nemen in het onderzoek. We nemen alle informatie mee in het onderzoek. We beschouwen het als een ernstig feit wat er bij de woning is gebeurd.”

Aan de woning is flinke schade. Vanaf de buitenkant is alleen een kapotte ruit te zien, maar als je een blik naar binnen weet te werpen zie de daadwerkelijk aangerichte schade. De bewoner zegt tegen de politie dat hij twijfelt om het huis te verlaten, maar laat zijn definitieve keuze samen met zijn eventuele nieuwe adres voor zichzelf. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *