Moet Twente vrezen voor een volledige lockdown?

Moet Twente vrezen voor een volledige lockdown?

Fotograaf: Lucas Oliveira (pexels)

ENSCHEDE – Volgens de persconferentie van dinsdag 3 november, moet Twente vrezen voor een volledige lockdown wanneer de cijfers aankomende week niet dalen. Naast de lockdown kan er gekozen worden voor extra maatregelen in deze specifieke regio. Een avondklok valt onder een van de mogelijkheden. 

Afgelopen dinsdag was er een nieuwe persconferentie met Premier Rutte en Minister de Jonge over de nieuwe corona-maatregelen. Er zijn in de persconferentie een tal van nieuwe maatregelen genoemd die voor het gehele land gelden. Daarnaast noemt Rutte nog een aantal specifieke regio’s die gezien worden als probleemregio’s. Hieronder valt ook Twente.  

Rutte geeft aan dat er boven op de lopende maatregelen een verzwaringspakket komt wat voor het gehele land gaat gelden. Dit pakket gaat in op 4 november om 22:00 uur en heeft een looptijd van 2 weken. Hierna gaan we automatisch terug naar de gedeeltelijke lockdown die vanaf 14 oktober geldt. De genoemde extra maatregelen tijdens de persconferentie zijn als volgt: 

  • Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd niet-noodzakelijke reizen. 
  • De maximale groepsgrote buiten, maximaal 2 personen (huishoudens en kinderen tot en met 12 jaar uitgezonderd). 
  • Binnen wordt het advies per dag maximaal 2 gasten te ontvangen (kinderen tot en met 12 jaar uitgezonderd). 
  • Toegankelijke gebouwen en doorstroomlocaties gaan de aankomende twee weken dicht. Denk hierbij aan theaters, bioscopenbibliotheken, verenigingsgebouwen musea, pretparken en dierentuinen (individueel sporten in de sportscholen blijft mogelijk). 
  • Dringende advies is tot half januari niet naar het buitenland reizen.  

Een volledig overzicht van alle maatregelen is te zien op rijksoverheid.nl.  

 Door de stijgingen in Twente wordt deze regio ook tijdens de persconferentie genoemd als risicogebied. Wanneer de cijfers in Twente niet de aankomende week dalen zullen er extra maatregelen genomen gaan worden in deze regio. Daarbij overweegt het kabinet een avondklok, nog verdere beperking van de detailhandel en mogelijke sluiting van de middelbare scholen vanaf het voortgezet onderwijsDe avondklok zou ingevoerd kunnen worden van 22:00 tot 04:00. ‘We houden de vinger aan de pols om te bepalen of en waar de maatregelen nodig worden’. Minister de Jonge voegt hieraan toe dat het belangrijk is om aankomende week een daling te zien.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *