Coronamaatregelen bij HC Nova  

Coronamaatregelen bij HC Nova  

Hockeyclub Nova. Foto: Olivier Hardin

HEERLEN – Sinds kort zijn de coronaregels weer flink aangescherpt. De amateursporten van de Heerlense hockeyclub Nova moeten er nog een beetje aan wennen. Op een drukke woensdagavond trainen er 21 teams. Ondanks de nieuwe maatregelen verloopt de avond veilig en netjes. 

Bij aankomst moeten de hockeyers een uitgezette route volgen. Op verschillende borden staat aangegeven dat de auto verderop geparkeerd moet worden. Zodra de leden de poort gepasseerd zijn is het de bedoeling op de getekende pijlen te volgen. Er is een rechterbaan voor leden die aankomen en een linkerbaan voor leden die naar huis gaan. De kantine is gesloten, met uitzondering van het toilet. Iedereen wordt verzocht maximaal vijftien minuten te vroeg te komen, zo kunnen de trainers overzicht houden en zorgen voor een veilige omgeving. 

Rond 15.40 uur staan er al een paar automet kinderen te wachten. Zonder ouders mogen de jongste jeugdteams de club binnenkomen. Er staan drie palen waar de kinderen de handen kunnen desinfecteren. “Iedereen, desinfecteer je handen voordat je het veld opkomt, roept een trainer naar de kinderen. Eenmaal op het veld worden de teams opgesteld in kleinere groepen. Er worden grote oefeningen uitgezet zodat er geen contact kan worden gemaakt. De veiligheid van de trainers en kinderen staat centraal. 

Het is 20.30 uur en dheren- en veteranenteams zijn aan de beurt. Deze teams hebben een andere procedure. De teams worden opgedeeld in vier groepjes van vier personen. Ieder groepje krijgt een kwartveld en moet hierop blijven. Hiernaast legt de coach uit dat de spelers de pionnen en hockeyballen niet met de handen mogen aanraken. Met tegenzin verdelen de spelers zich over het hockeyveld.  

Na anderhalf uur trainen worden de spelers verzocht de club te verlaten. “Ik mis de derde helft nu al!”, roept een speler van de veteranen. Ondanks deze maatregelen zijn de heren blij dat ze nog steeds mogen trainen. Maar stiekem verlangen de heren toch naar een ijskoud glaasje oud bruin. 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *