Coronamaatregelen basisschool Windekind 

Coronamaatregelen basisschool Windekind 

Basisschool Windekind. Foto: Nynke Mommertz

HEERLEN – Sinds de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus is er veel veranderd voor de Heerlense basisschool WindekindDe basisschool maakt gebruik van nieuwe maatregelen die een veilige leeromgeving moeten creëren. De mondkapjes en desinfectie sprays zijn wederom verplicht. Hiermee hopen directrice Marjo Claessen en het Windekind team het coronavirus onder de duim te houden.  

Aangezien Windekind nog geen kinderen ouder dan twaalf jaar heeft zijn de maatregelen voornamelijk voor de docenten gemaakt. Iedere docent loopt in de gangen rond met een mondkapje. “Eindelijk even luchten!” zegt juffrouw Judith als ze het lokaal binnen loopt. De docenten laten blijken dat ze de mondkapjes verschrikkelijk vinden maar wel noodzakelijk. 

Verder proberen alle docenten afstand van elkaar te houden”, vertelt meester Paul terwijl hij de school binnen loopt. Als je binnenkomt moet iedereen die geen leerling of docent is zichzelf schriftelijk registreren. Nadat je het registratieblad hebt ingevuld krijg je een mondkapje en word je verzocht om je handen te desinfecteren.  

In een aantal lokalen is het licht uit en staan de stoelen allemaal aangeschoven. Er zijn drie klassen die op een andere locatie les krijgen sinds het coronavirusDe groep 7, combinatiegroep 7/8 en groep 8 krijgen les op een middelbare school, het Bernardinuscollege“Ik vind het stiekem een beetje raar dat we op een andere school les krijgen”, vertelt Madelief. Toch vertellen de kinderen dat ze het ook wel leuk vinden om op een middelbare school les te krijgen. 

15.00 uur, de schooldag is voorbij. De kinderen worden per groep naar buiten gestuurd zodat de schoolpleinen zo veel mogelijk leeg blijvenAan de ouders wordt verzocht om buiten de hekken te wachten op hun kinderen. Met enige afstand staan de ouders rondom de school. De klaar-over heeft er een tweede taak bijgekregen en zorgt voor de juiste afstand. De laatste groep loopt naar buiten en de gangen en de schoolpleinen worden steeds leger.   

De komende maanden zal Windekind deze maatregelen moeten aanhouden. Hiermee proberen ook zij, het virus de kop in te drukken. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *