Achtergrond: Patta zet zijn stempel op de wereldwijde streetwear-scene 

Achtergrond: Patta zet zijn stempel op de wereldwijde streetwear-scene 

Patta winkel Amsterdam. Foto: Luuk Hamers

AMSTERDAM – De Amsterdamse kleding- en sneakerwinkel Patta heeft zich weten te kronen tot koning van de streetwear-community. De Patta store is gevestigd aan de historische Zeedijk in de omgeving Chinatown. De straat is uitgegroeid tot het hypocentrum van de creatieve en modieuze jongeren.  

In 2004 opende het merk Patta zijn deuren. Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt waren twee vrienden uit Amsterdam die wilde zorgen voor een constante aanvoer van schoenen en kleding voor vrienden en familie. Het begon als een hobby maar groeide al snel uit tot een groot succes. 

Edson en Gee waren beide prominente figuren uit de Nederlandse hiphopscene. Door de gedeelde liefde voor muziek groeide de vriendschap uit tot een levensvatbare zakelijke samenwerking. Het waren beide sociale en ruimdenkende mannen die graag reisden en opzoek gingen naar sneakers en platen. Overal ter wereld liepen de twee heren rond met zakken vol contant geld. De heren kochten de meest bijzondere sneakers en probeerden gewoon zo veel mogelijk mee te nemen naar Nederland. Deze doe-het-gewoon-zelf mentaliteit vormde de basis van de Patta identiteit.  

Wereldwijd wordt Patta gedragen, van Tokyo tot New York. Patta heeft een netwerk waar je u tegen zegt. Tegenwoordig heeft Patta zich ook over de grens weten te vestigen. Sinds 2016 heeft Patta een tweede winkel kunnen openen in hartje London. Ook deze winkel is een groot succes. Patta is klaar om een hele nieuwe community kennis te laten maken met het Amsterdamse merk en de Patta identiteit.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *