Festival recensie: “De WOO HAH! experience” 

Festival recensie: “De WOO HAH! experience” 

Travis Scott op Woo Hah! 2019. Foto: Richenne Zeebregts

Woo Hah! festival mag zich met trots het grootste hiphopfestival van Europa noemen. Het festival heeft zich in zes jaar naar de top weten te werken. Met namen als Travis Scott, J Cole, Stormzy en veel meer is Woo Hah! een festival waar je u tegen zegt. Van 2014 tot 2017 heeft het festival plaats gevonden in de Tilburgse Spoorzone. Sinds 2018 is het festival verhuist naar het grotere Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Ruud Lemmers en zijn Woo Hah! zijn niet te stoppen. 

Hiphop is een muziekgenre dat sinds de jaren 80 ontzettend groot is geworden. De hiphopcultuur is niet meer weg te denken uit de westerse samenleving. Op Woo Hahstaat de liefde voor hiphop centraal. Wereldwijd komen er bezoekers naar het drie dagen lang durende festival. De gedeelde liefde voor de hiphop, zorgt voor de aparte sfeer. 

Als je de “full Woo Hahexperience” wilt ervaren zal je moeten beginnen op de camping. Met meer dan 1000 kampeerplekken staat de camping helemaal vol. Er staan overal partytenten waaronder groepen jongeren zich klaarmaken voor het festival. Verspreid over de hele Beekse Bergen lopen en zitten de grootste hiphopliefhebbers van Europa. De moshpits worden besproken en de mondkapjes en bandana’s worden ingepakt.  

Als je het festivalterrein binnen loopt zie je gelijk de eerste stage, de Desert stage. Een grote tent waar iedereen losgaat. Hoe verder je door loopt, hoe meer kriebels je krijgt. Langs het eerste meer kom je “de Block” tegen. Een skatepark met een stage voor nieuwe opkomende artiesten. Als je doorloopt kom je de tweede tent tegen, Waterfront stage. Een grote stage waar grote namen uit de scene komen te staan. Als je halverwege het festival bent, voel je al de muziek bonken van de mainstage. Aan het water, waar meer dan 30.000 mensen kunnen staan, zie je de Snipes stage. De stage waar de meeste fans kunnen losgaan en moshen 

Travis Scott zijn intro start en de fans beginnen te schreeuwen. “Open die mosh!” wordt meerdere malen geroepen. Voor het podium wordt plek vrijgemaakt voor een grote cirkel, de moshpit. De jongeren staan elkaar op te hypen en klaar te maken om te beuken. De pit is tientallen meters groot, je voelt de kriebels in je buik. “Stargazing” start, de lichten gaan aan en de moshpit start. Het hele publiek springt en zingt mee met Travis, de sfeer is absurd. Mensen vallen maar worden gelijk opgetrokken. Er wordt geknuffeld, gelachen, gezongen en gedanst. Na de show gaan de lichten aan en zijn alle emoties te zien. “De Woo Hah! experience” is een ervaring die je nooit zult vergeten.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *