Onvermijdelijke gevaarlijke oversteekplaats in het centrum van Arnhem

Onvermijdelijke gevaarlijke oversteekplaats in het centrum van Arnhem

De oversteekplaats. Foto: Google Earth

ARNHEM – Bij binnenkomst in het centrum van Arnhem kom je een gevaarlijke oversteekplaats tegen. Deze oversteekplaats is onvermijdelijk als je vanaf de bushaltes van het Velperplein aan komt lopen en het centrum in moet. De oversteekplaats bevindt zich op de Telefoonstraat, tegenover de Plus.

Iedereen die op deze oversteekplaats heeft gelopen heeft hier wel eens een ‘bijna ongeluk’ gezien of meegemaakt. Als je wilt oversteken moet je namelijk een weg oversteken waar veel fietsers, bromfietsers en auto’s komen. Regelmatig kijkt een van de partijen niet goed uit en ontstaat er bijna een ongeluk. Omdat dit zo’n belangrijke oversteekplaats is, is het vreemd dat er nog geen zebrapad ligt.

De hele dag steken hier mensen over. Dwars over de weg tussen fietsers en auto’s door. Dit ziet er erg gevaarlijk uit. De fietsers en auto’s vergeten regelmatig dat dit een oversteekplaats is en scheuren zo met piepende banden de hoek om. “Het is zeker een gevaarlijke oversteekplaats. Als je even niet oplet word je zo van je sokken gereden.”, vertelt een voetganger die bijna dagelijks gebruik maakt van deze oversteekplaats.

Het loopt bijna uit tot een ruzie als een mevrouw even niet oplet en bijna wordt aangereden door een fietser. De fietser schreeuwt wat scheldwoorden naar de vrouw. Zij riep terug dat hij uit moest kijken. Dit soort situaties gebeuren meerdere keren op één dag. Het zou makkelijk op te lossen zijn door er een stoplicht of zebrapad te plaatsen.

Een stukje voor deze oversteekplaats ligt ook nog een andere gevaarlijke oversteekplaats. Deze ligt tussen het Velperplein en Musis Sacrum. In 2011 is hier een ongeluk gebeurd waarbij twee mensen gewond raakten toen ze op de oversteekplaats aangereden werden door een bus, meldt het AD. Op dit moment ziet de oversteekplaats er niet meer gevaarlijk uit. Er staan stoplichten voor auto’s, bussen en voetgangers. Het lijkt er op dat na dit incident ze deze oversteekplaats veiliger hebben gemaakt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *