Supermarkten in het centrum.

Supermarkten in het centrum.

Samenwerking tussen Hema en Jumbo verloopt goed (Foto: Jumbo)

HAARLEM – Voor de Haarlemmers die graag hun boodschappen bij de jumbo doen is de verdwenen Hema geen gemis. Al jarenlang zit er op de kruisstraat een Hema die een groot deel van de Haarlemse inwoners heeft voorzien van hun uiteenlopende productenFrits van Eerd, algemeen directeur van de jumbo, vertelt trots dat de jumbo supermarkten nu ook Hemaproducten gaan verkopen en dat de Hema filialen dus niet meer nodig zijn. Een groot deel van de Hema filialen zullen geschiedenis worden. 
 
Voor de mensen die zich nu afvragen hoe ze aan hun Hema artikelen moeten komen is er goed nieuws, vanaf nu krijgen de jumbo supermarkten speciale schappen voor producten van de Hema. Ondanks dat het een supermarkt is zullen er weinig mensen hun grote boodschappen bij de kruisstraat kopen, het is lastig bereikbaar met de auto en de kassa’s zijn enkel zelfscan. Lopende band-kassa’s zoals we die in de meeste supermarkten kennen zijn vervangen voor zelfscan- en mandjeskassa’s, een van de medewerkers zegt de grote boodschappen niet te verwachten door de locatie. Naast alleen een supermarkt vind je in dit pand ook een La Place waar koffie en broodjes af te halen zijn.  

In totaal worden er 17 Hema winkels omgebouwd tot Jumbo, maar naast Hema heeft jumbo ook gekozen voor andere winkelpanden. Onlangs is in het centrum van Haarlem een andere Jumbo geopend in het oude pand van Marqt wat enkele tijd leeg heeft gestaan. Van de 17 panden ligt het grootste deel in de stadscentra. 

De samenwerking tussen de winkelketens wordt van 2 kanten positief bekeken, de Jumbo is tevreden met de uitbreiding die ze kunnen voeren en de Hema kan hun producten op veel meer plekken aanbieden. Daarnaast zijn enkele dingen veranderd, een daarvan is dat Hema nu een officieel supporter is van het Jumbo-visma sportteam. Ook gaan de bedrijven 6 panden op stations fuseren, twee winkels gecombineerd in een pand.

De verbouwing is afgerond op woensdag 4 oktober en is beperkt gevierd. De medewerkers van de supermarkt wilden het uitgebreid vieren, maar door de corona omstandigheden werden er slechts bloemen uitgedeeld en was de ingang versierd met ballonnen. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *