Weinig subsidieaanvragen: Nog ruim een miljoen euro op de plank bij de provincie Groningen

Weinig subsidieaanvragen: Nog ruim een miljoen euro op de plank bij de provincie Groningen

De aanpassing naar de anderhalvemetersamenleving kost veel geld voor kleine bedrijven. Afbeelding: Pixabay

GRONINGEN- De provincie heeft nog ruim een miljoen euro subsidie te verdelen. De subsidie is bedoeld om winkels, sportverenigingen, maatschappelijke en culturele organisaties en bedrijven te helpen om hun winkel of pand aan te passen aan de anderhalvemetersamenleving.

De regeling van de provincie Groningen is bedoeld om winkels, sportverenigingen en andere openbare ruimtes te helpen om zich aan te passen aan de anderhalvemetersamenleving. De subsidie kan onder andere worden gebruikt voor desinfectiezuilen, spatschermen of contactloze betaalsystemen. De subsidie kan ook worden gebruikt voor het inhuren van een timmerman of architect om de inrichting aan te passen.

Kleine winkels, bedrijven en publieke ruimtes (met minder dan 50 werknemers) komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie bedraagt minimaal 500 en maximaal 2500 euro. Dat betekent dat er minimaal 1000 euro moet worden geïnvesteerd in het verbeteren van de anderhalvemetersamenleving.

Halverwege oktober startte de provincie Groningen samen met samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een campagne om de subsidie meer onder de aandacht te brengen. Dat heeft 54 nieuwe aanvragen opgeleverd. In totaal is er nu 215.000 euro aan subsidie uitgekeerd. De website van SNN laat weten dat er nog ruim 1,3 miljoen in de subsidiepot zit.

SNN citeert gedeputeerde IJsbrand Rijzebol op de website: ‘Veel bedrijven en instellingen hebben maatregelen moeten nemen om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Voor kleine organisaties zijn dat hoge kosten. Ze komen bovenop de omzetdaling door de coronacrisis. Met deze regeling geven we hen graag een steuntje in de rug. De subsidiepot is nog lang niet leeg. Dus grijp deze kans!’

De subsidie kan tot en met 31 december 2020 worden aangevraagd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *