Hart voor liefde en vrijheid; Coronademonstratie in Enschede.

Hart voor liefde en vrijheid; Coronademonstratie in Enschede.

Fotograaf: Polina Tankilevitch (Pexels).

ENSCHEDE – Afgelopen zaterdag, 14 november, werd er in het van Heekpark een coronademonstratie georganiseerd tussen 17:00 en 20:00. Organisator Eldor van Fegellen heeft al meerdere coronademonstraties georganiseerd, waaronder in Den Haag. Zaterdag was Enschede aan de beurt.  

De gemeente gaf aan liever geen demonstraties te willen hebben in Twente gezien de huidige situatie omtrent Corona. Twente is een risicogebied, maar de gemeente wil niet tornen aan de grondrechten. Dit verteld Eldor van Feggelen in een interview op radio 1Twente. Hierdoor kon er vandaag een demonstratie plaatst vinden tegen de coronaregels. De demonstratie werd ‘Hart voor liefde en vrijheid’ genoemd. De sfeer in het van Heekpark is ontspannen en het gros van de 175 demonstranten heeft zichzelf versiert met lampjes. 

De demonstratie is een boodschap van hoop en liefde. In tegenstelling tot de heftige politie inzet tijdens de demonstratie op de Lange Vijverberg in Den Haag waren er vandaag geen boa’s te bekennen. Daarnaast kijken de politieagenten die ter plekke zijn van een afstandje toe. Enschede gaat hier goed mee om, geeft van Feggelen aan. Er is geen agressie te bekennen.

Tijdens de demonstratie spreekt onder anderen Miro Schäfer. Hij zegt het volgende: ‘Waren de watergeuzen wappies of vrijheidsstrijders? Waren onze verzetsmensen tijdens de oorlog wappies of vrijheidsstrijders? Wij zijn geen 5G-wappies met een Wajong-uitkering, maar verontruste burgers.’ 

Er zijn demonstranten uit het hele land vandaag naar Enschede gekomen om zich te laten horen tegen de coronamaatregelen van de overheid. Volgens demonstranten is de anderhalvemetermaatschappij bangmakerij. Het zorgt voor een splijting in de maatschappij. Wat betreft de anderhalve meter regel, die begrijpen ze zelf ook niet, de één vertelt dit en de ander verteld weer wat anders. Er is nooit één regel.’. Over de anderhalve meter afstand die nauwelijks wordt nageleefd geeft van Feggelen aan dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft.  

Erwin Versteeg, raadslid van ‘Verbindend Enschede’ was tijdens de afgelopen twee demonstraties in Enschede ook aanwezig. Vandaag is hij spreker en zegt hij het volgende: ‘Je ziet hier een doorsnede van de samenleving, van links tot rechts. We hebben een gezamenlijk doel: samen dingen beleven en met liefde strijden voor vrijheid.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *