Parkstad Limburg Theaters wil weer open 

Parkstad Limburg Theaters wil weer open 

Parkstad Limburg Theaters te Heerlen

LIMBURG – Een groot gedeelte van de Limburgse theaters overweegt tot 2021 de deuren gesloten te houden. Op 4 november, de dag na de laatste persconferentie, zijn alle theaters in Nederland dicht gegaan. Het is de bedoeling om de podia-instellingen twee weken dicht te houden. De eerstvolgende persconferentie kan leiden tot versoepeling, toch vinden de meeste podia-instellingen dit geen reden om dit jaar nog open te gaan.  

 Alleen Parkstad Limburg Theaters te Heerlen en Kerkrade willen zo snel mogelijk weer opengaan en publiek ontvangen. Het zal volgens een ander procedure als gewend moeten gaan: maximaal dertig bezoekers per voorstelling en zonder versnaperingen.  

Eerder zijn er ook al nieuwe maatregels genomen. Een maatregel die tegenwoordig in veel openbare ruimtes wordt gehandhaafd zijn de looproutesZo wordt de 1.5 meter afstand gerealiseerd. Ook zijn er verschillende desinfecterende zeeppompjes in het theater te vinden. Hiernaast zijn onder andere de garderobes en het café gesloten. Parkstad Limburg Theaters zal deze maatregels ook na de opening weer handhaven. 

Parkstad Limburg Theaters heeft het door corona erg zwaar gekregen. Sinds de nieuwe maatregels zijn er heel veel voorstellingen geannuleerd en/of verplaatst. In de afgelopen maand heeft Parkstad Limburg Theaters tien voorstellingen moeten annuleren en zeventien voorstellingen moeten verplaatsen.  

 Directeur Rocco Malherbe van Parkstad Limburg Theaterhoopt dat bij de persconferentie van volgende weekminister-president Rutte bekend zal maken dat de theaters weer open mogenMalherbe hoopt vanaf donderdag 19 november weer zijn deuren te kunnen openen. Toch denken veel theaters hier anders over. “Als onze horeca dicht moet blijven en we maar dertig bezoekers binnen mogen laten, dan kunnen we niet de gewenste theaterbeleving bieden. Dan wachten we maar tot januari in de hoop dat we dan weer bezoekers binnen mogen laten op basis van de anderhalve meter afstand” zegt directeur Leon Thomassen van de Maaspoort in Venlo. Malherbe vindt het wel belangrijk om weer voorstellingen te kunnen aanbieden. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *