Leden veranderen in rappers tijdens de gemeenteraadsbijeenkomst

Leden veranderen in rappers tijdens de gemeenteraadsbijeenkomst

De vergaderzaal van de gemeenteraad. Foto: gemeente Apeldoorn.

APELDOORN – Afgelopen donderdag werd er tijdens de gemeenteraadsbijeenkomst de motie voor een stadsrapper besproken. De meeste partijen stemde in met de motie. Alleen de SGP niet en dat maakte Jan Kloosterman duidelijk met een zelfgeschreven rap. Ook Kees Boogaard van 50PLUS rapte erop los.  

De SP diende de motie in waarin zij het college verzoeken de mogelijkheid te onderzoeken om een stadsrapper te benoemen. Vrijwel alle partijen steunde de motie en vooral 50PLUS liet dat op een bijzondere manier weten. De 70-jarige Kees Boogaard past zich aan aan het onderwerp. “Ik wou dat ik kon rappen. Dan kon ik jou niet neppen. Een rapper van de stad, nou dat lijkt me wat. Wij zijn van harte voor. Dat rappen wij in koor. SP met VVD ook 50PLUS doet mee”, zo rapt Boogaard vlot. Hiermee krijgt Boogaard zeker de lachers op zijn hand. Burgemeester Ton Heerst zegt lachend dat we hier wel even stil bij mogen staan.  

Heerts zegt dan dat Jan Kloosterman van de SGP het woord krijgt. Maar hij moet het wel kort houden en dat doet hij zeker. Onverwachts blijkt dat Jan Kloosterman ook een rap heeft voorbereid. “Wij van de SGP gaan hierin niet mee. Dit is geen kwaliteit, neem wat meer de tijd. Neem jezelf en ons serieus en laat ons dan de keus. Doe wat beter je best. Ik zou zeggen waar is de rest? Wij missen een goed verhaal. Deze motie is voor ons te kaal”. Ondanks de waardering van de raad voor deze poging heeft het geen effect. De motie wordt aangenomen en de SGP is de enige die tegen stemt. 

De SP vindt een stadsrapper belangrijk omdat Apeldoorn culturele waarden belangrijk vindt, Apeldoorn heeft veel goede rappers die een podium verdienen en de rappers ook een visitekaartje voor de gemeente kunnen zijn. Martine Berends van de PvdA voegt daaraan toe dat de gemeente Apeldoorn ook een gemeente wil zijn die jongeren aanspreekt. “En daarom vinden wij een stadsrapper bij uitstek geschikt”. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *