Toch een soort van sinterklaasintocht in Renkum

Toch een soort van sinterklaasintocht in Renkum

getekend beeld van Sinterklaas en Piet. Foto door: Pixabay

RENKUM – Sinterklaas kon dit jaar niet op de gebruikelijke manier aankomen in Nederland. Waar normaal de hele kade volstaat met kinderen en ouders, was er nu niemand en kwam hij in het geheim aan op een onbekende plek in Nederland. De gemeente Renkum wilde toch iets doen voor de kinderen van hun gemeente en zij hebben een soort minifilm gemaakt.  

Een paar weken geleden is de film al opgenomen. Dit werd bekend gemaakt via De Gelderlander. Op zondag 22 november wordt de film getoond in het MFC Doelum in Renkum. Er zijn twee zalen beschikbaar. Een zaal met 30 zitplaatsen, hier mogen alleen kinderen tussen de 4 en 8 jaar naar binnen. Dit valt allemaal onder de maatregelen die de coronacrisis met zich meebrengt. De andere zaal is beschikbaar voor kinderen onder de drie jaar, hierbij mogen ouders ook bij zijn. Wel maar 1 ouder, om zoveel mogelijk mensen te mogen verwelkomen.

Via de site www.sinterklaasinrenkum.nl kan er gereserveerd worden. Na de reservering, waarin je duidelijk je persoonlijke gegevens moet achtergelaten, krijgt de bezoeker een polsbandje thuisgestuurd. Dit is voor het kind dat de sinterklaasfilm gaat bezoeken. Op dit polsbandje staan de telefoonnummers en de namen van de ouders. Dit allemaal om zo snel mogelijk de ouders te kunnen bereiken, mocht het nodig zijn.

De film gaat over de aankomst van Sinterklaas in Renkum. Omdat vanwege covid-19 er geen echte aankomst kan zijn, wordt dit het alternatief. Zo kunnen de kinderen van gemeente Renkum toch genieten van de aankomst van Sinterklaas. Er is weinig plek, maar ze verwachten wel veel animo voor deze film. Daarom laten we op de site ook weten dat er snel moet worden gereserveerd, anders is er kans dat je te laat bent.

De gemeente Renkum is een van de weinige gemeentes in deze omgeving die een alternatief heeft bedacht. Gemeente Arnhem heeft alles afgelast en geen alternatief. Dit lieten zij weten op de site sinterklaasinarnhem.nl. Zij hebben ook een brief ontvangen waarin staat dat zij geen evenement mag opzetten omtrent Sinterklaas. Anders is er een kans dat de gemeente Arnhem een boetesom krijgen van duizenden euro’s.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *