Grootste Kerstboom zal ook dit jaar stralen: “financieel lastig, maar hij gaat aan!”

Grootste Kerstboom zal ook dit jaar stralen: “financieel lastig, maar hij gaat aan!”

De IJsselsteinse glorie tijdens de kersttijd: de Gerbrandytoren, ook wel de Grootste Kerstboom. Foto: Hart van Nederland (2015)

IJSSELSTEIN – Na een lange periode van onzekerheid is het dan eindelijk duidelijk. Afgelopen maandag kondigde de organisatie van De Grootste Kerstboom via een Facebookpost aan dat de Gerbrandytoren ondanks het roerige jaar weer versiert en verlicht zal gaan worden.

Het hele jaar was het onduidelijk voor de organisatie hoe het zou gaan verlopen, aangezien de Kerstboom bijna volledig afhankelijk is van zijn donateurs, “vrienden” en sponsoren. “Een aantal van onze vrienden en sponsoren maakt een moeilijke tijd door. We hopen op ondersteuning maar hebben uiteraard alle begrip als het dit jaar even niet lukt een bijdrage te leveren”, aldus een woordvoerder van het bestuur.

De hoop op ondersteuning heeft zijn vruchten afgeworpen: in de laatste week van oktober is de Grootste Kerstboom maar liefst vier sponsoren rijker. Het gaat om Bunnik Projekten & Bunnik Bouw, Christine van Rooijen Fotografie, horecaleverancier Eissens FSE en verloskundigenpraktijk De Lekbrug. Vandaag komt daar nog een bovenop: vrouwenfitnessstudio Hart for Her IJsselstein. Daarmee staat de teller nu op 31 sponsoren, waaronder winkelketen Plus, tuincentrum Intratuin en Cellnex Telecom, beheerder van de IJsselsteinse zendmast en 750 andere Nederlandse radiomasten.

De 372 meter hoge Gerbrandytoren zal dit jaar voor de 22ste keer worden verlicht. Dit gebeurt al sinds 1992, maar het aansteken van de boom lukt niet elk jaar. In 1999 en 2001, bijvoorbeeld, waren er te hoge kosten en in 2017 zorgde een plotse blikseminslag ervoor dat ruim driekwart van de verlichting kapot ging. Hoewel een fysiek evenement er niet zal komen, kan het feest gelukkig op digitale wijze doorgaan. Dat de boom dit jaar kan branden, dát is pas een mooi lichtpuntje in deze crisistijd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *