Plannen voor nieuwe “wijk van de toekomst” Paardenveld-Noord IJsselstein

Plannen voor nieuwe “wijk van de toekomst” Paardenveld-Noord IJsselstein

Langs het welbekende Paardenlaantje zal de komende tien jaar een compleet nieuwe woonwijk gebouwd gaan worden. Foto: Algemeen Dagblad

IJSSELSTEIN – De Paardenlaan, Utrechtseweg, Beneluxweg en Hogebiezen markeren Paardenveld-Noord. De gemeente IJsselstein heeft op 2 november haar nieuwe plannen gepresenteerd voor een nieuwe, duurzame woonwijk die onder andere grenst aan de Paardenlaan.

Samen met bouwadviesbureau Imoss heeft de gemeente het eerste ontwerp voor het nieuwe Paardenveld-Noord gemaakt. Het plan voor de vernieuwde wijk werd op 2 november gepresenteerd via Youtube. Op de site van de gemeente IJsselstein staat nog een enquête over het bouwproject, zodat omwonenden en belanghebbenden ook inspraak kunnen hebben op het bouwproject. Bronnen vertellen dat men al veel heeft gereageerd en dat er al mooie initiatieven zijn geofferd. Wat die initiatieven zijn, willen ze echter niet zeggen.

De gemeente IJsselstein is van plan om in het gebied zo’n 500 duurzame woningen te bouwen, waarbij de nadruk vooral gelegd zal worden op starters en senioren. Hierbij wordt gelet op de huizenprijzen en “levensloopbestendigheid” van de woningen. Ook wordt er gebouwd met het oog op het klimaat, wat in zal houden dat er gebouwd zal gaan worden met “de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie, water, warmte en milieu”. De wijk dient autovrij te worden, door men te laten parkeren in een “centrale parkeergarage”. Aan de buitenranden van de wijk komen appartementencomplexen te staan, welke niet hoger dan 4 á 5 blokken zullen gaan worden, en middenin de wijk zal er ruimte worden vrijgehouden voor een park. Het doel is om “een woongebied met een eigen identiteit voor jong en oud” te creëren, zoals op de site van de gemeente staat geschreven.

Het bouwen van de nieuwe wijk zal fasegewijs verlopen gedurende de komende tien jaar. Momenteel zijn in het gebied, naast enkele woonhuizen, vrijwel alleen maar bedrijven, industrie en recreatie gevestigd. Deze faciliteiten zullen verwijderd moeten worden ten behoeve van de nieuwe duurzame wijk.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Super leuk stukje!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *