Arnhem is nog niet klaar voor de mondkapjesplicht

Arnhem is nog niet klaar voor de mondkapjesplicht

Ingang van centraal station Arnhem waar duidelijk aangegeven staat dat je een mondkapje moet dragen. Foto: Cécile Vu

ARNHEM – Het kabinet wil vanaf 1 december een mondkapjesplicht in gaan voeren. Er zullen dan ook boetes uitgedeeld worden als je geen mondkapje draagt. Op dit moment geldt er een dringend advies om een mondkapje te dragen. Helaas volgt nog niet iedereen in Arnhem dit advies even goed op. 

In de winkels van Arnhem worden gelukkig door veel mensen mondkapjes gedragen. Opvallend genoeg doet niet iedereen dit en zijn er veel consumenten die geen mondkapje op hebben. In bijna alle winkels draagt het personeel wel een mondkapje, maar onder de consumenten doet nog lang niet iedereen dit. Ook op het centraal station van Arnhem draagt lang niet iedereen een mondkapje, terwijl er wel duidelijk aangegeven staat dat dit de wens is.  

Er stonden vier bewakers op het centraal station van Arnhem. Twee van hen hadden een mondkapje op en twee niet. “Ik vind het ontzettend vreemd dat dit gebeurt. Zij hebben een voorbeeldfunctie en zouden allemaal een mondkapje op moeten doen. Ik zie ook regelmatig medewerkers van de NS zonder mondkapje lopen of het mondkapje hangt op hun kin. Dit lijkt mij niet de bedoeling.” vertelt een reiziger die dagelijks op het station komt.  

In de Albert Heijn in Klarendal draagt al het personeel netjes een mondkapje. Ze houden zich daar goed aan de regels, maar het is er soms druk en dan is het niet fijn om boodschappen te doen. Al helemaal als er klanten zijn die geen mondkapje dragen, en dat zijn er nogal wat. “Het is niet prettig om boodschappen te doen als er zo veel mensen om me heen geen mondkapje op hebben. Het is hier vaak druk en als iedereen een mondkapje draagt is het fijner om boodschappen te doen.” vertelt een klant in de supermarkt. 

Voor veel mensen zal de mondkapjesplicht een grote verandering zijn en kan het even lastig worden omdat nog niet iedereen zich er nu aan houdt, als men zich niet aan de mondkapjesplicht houdt zullen er boetes worden uitgedeeld.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *