Puzzels ruilen bij de Groningse puzzelbank

Puzzels ruilen bij de Groningse puzzelbank

De puzzelbank achterin Musjes Kinderwinkel & Café Foto: Holger Gringhuis

GRONINGEN – Legpuzzels zijn bijna niet meer aan te slepen tijdens de coronacrisis. Musetta Blaauw, eigenaresse van Musjes Kinderwinkel & Café, heeft daarom een puzzelbank gestart. Vanuit haar winkel kunnen oude puzzels worden omgeruild voor een ‘nieuwe’. Met het openen van de puzzelbank hoopt de eigenaresse op meer toeloop naar de winkels.

Achterin de winkel liggen ongeveer twintig puzzels te wachten op een nieuwe eigenaar. ‘We zijn heel klein begonnen’, zegt Marrit. medewerker van Musjes. ‘We zijn gestart met drie puzzels van onszelf. Iemand heeft de puzzels meegenomen en weer vijf achter gelaten. Zo worden het er steeds meer.’ In de winkel liggen inmiddels puzzels van alle soorten en maten. Van een Samson en Gert-puzzel van tweehonderd stukjes tot een puzzel van duizend stukjes van Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Iedereen is welkom om puzzels te ruilen.

Op zaterdagmorgen wordt de winkel vooral bezocht door mensen die opzoek zijn naar kinderkleertjes. Er is één meneer die al van de puzzelbank had gehoord. Met twee boodschappentassen gevuld met puzzels heeft de man genoeg te ruilen.

Bij elke puzzel komt een kleine flyer waarop een reisdagboek kan worden bijgehouden. Zo is bij te houden welke tocht de puzzel aflegt, meldt de puzzelbank op de website. Initiatiefnemer Musetta Blaauw stelt het concept gratis beschikbaar op www.puzzelbank.nl. In verschillende delen van de provincie is het idee al overgenomen. Ook in Noord-Brabant en Utrecht zijn reeds puzzelbanken geopend.

Met het openen van een puzzelbank hoopt Musetta Blaauw op meer toeloop naar de winkels. ‘Misschien nemen ze ook wel gelijk een cadeautje mee voor de feestdagen,’ schrijft de puzzelbank op de website.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *