FLFL genomineerd voor ‘beste veggie restaurant’

FLFL genomineerd voor ‘beste veggie restaurant’

FLFL aan de Oude Kijk in 't Jatstraat Foto: Holger Gringhuis

FLFL genomineerd voor ‘Beste veggie restaurant’ 

GRONINGEN- Falafelrestaurant FLFL is genomineerd voor de Thuisbezorgd publieksprijs voor ‘beste veggie restaurant’. De prijs wordt uitgereikt aan het einde van het jaar. Volgens eigenaren Jesse en Daan komt het succes van FLFL door dat alles altijd vers is en het hun eigen recept is. 

Nadat Jesse een lange tijd in Israël heeft gewoond vond hij het tijd voor wat nieuws. Daan, die eerst heeft gewerkt als duiker, vond het ook tijd om een nieuwe weg in te slaan. De twee vrienden merkten op dat er op het gebied van falafel nog wel iets mistte in Groningen. “We zijn begonnen op de markt. Elke vrijdag verkochten we vanuit onze bakfiets falafel.” In ongeveer drie jaar tijd is het bedrijf flink gegroeid. De bakfiets werd te klein en sindsdien is FLFL te vinden in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Daarna volgde al gauw een uitbreiding naar de Zernike Foodcourt op de Zernike Campus. Daarnaast openen de mannen binnenkort een nieuwe zaak aan de Carolieweg en hopen ze in maart open te gaan in Utrecht.  

Op de vraag waarom FLFL zo succesvol is zegt Jesse: “Dat komt eigenlijk omdat het gewoon heel lekker is, maar ook omdat de kwaliteit consistent is. We gaan volle bak voor vers en kwaliteit. Dat is hard werken, maar het betaalt zich uit.” FLFL heeft een kleine kaart met falafel als stokpaardje. Daarnaast worden er ook andere vegetarische gerechten uit het Midden-Oosten gerechten, zoals shaksuka en sabich, geserveerd. Jesse vertelt dat in de nieuwe zaken uitsluitend falafel wordt verkocht.  

De vier andere genomineerde Thuisbezorgd-restaurants voor de ‘beste veggie restaurant’ prijs zijn De Vegetarische Snackbar uit Den Haag, Vleesch noch Visch uit Amsterdam, Vegan Burger Brothers uit Amsterdam en Jack Bean uit Rotterdam. “Vier toko’s uit de randstad en dus je boys uit Groningen”, sprak Jesse trots op Sikkom.  Jesse kent zijn concurrenten nog niet echt. “Maar dat interesseert ons ook niet echt. We doen gewoon ons eigen ding.” 

De winnaar wordt gekozen door stemming. Stemmen kan tot aan het einde van het jaar via Thuisbezorgd 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *