Vier bussen in vlammen op in de Waarderpolder.

Vier bussen in vlammen op in de Waarderpolder.

Vier bussen zwaar beschadigd bij brand op Connexxion-terrein in Haarlem Foto: ANP

HAARLEM – Afgelopen vrijdag zijn vier bussen afgebrand op een terrein van vervoersbedrijf Connexxion aan de Laan van Decima in Haarlem. De bussen van R-Net stonden op het buitenterrein van de remise op het industrieterrein Waarderpolder. Medewerkers hebben 27 bussen op tijd kunnen verplaatsten en zo voorkomen dat meer bussen in de brand vlogen. Niemand is gewond geraakt meldt de veiligheidsregio. Een man is wel nagekeken, hij heeft tijdens het verplaatsen van de bussen veel rook ingeademd.  

Vrijdag 11 december zijn er vier bussen in brand gevlogen op het terrein van Connexxion in de Waarderpolder. Volgens de veiligheidsregio ontstond de brand rond 02:30. De brandweer trok er massaal op uit en kreeg hulp van collega’s uit omliggende plaatsen. Om 04:30 was de brand onder controle. Medewerkers konden 27 bussen op tijd verplaatsen. Er zijn geen gewonden gevallen zegt de veiligheidsregio. Er moet alleen een medewerker nagekeken worden. Tijdens het redden van de andere bussen heeft hij veel rook ingeademd. 

Michael de Ruiter van vervoersbedrijf Connexxion kan het nog nauwelijks bevatten. Rond 02:30 uur brandden vier spiksplinternieuwe bussen uit die geparkeerd stonden. ‘Ze zouden binnenkort gebruikt worden. Heel triest en erg om te zien.’ 

‘Deze bussen werden hier klaargemaakt’, legt De Ruiter uit. ‘Dat betekent dat apparatuur, beeldschermen, camera’s en onze boordcomputers hier werden ingebouwd. We hebben geen idee wat de oorzaak van de brand is. Er wordt onderzoek gedaan door politie, brandweer en technische recherche om te achterhalen wat de precieze oorzaak is’. Aldus de Ruiter. 

De bussen, die 400.000 euro per stuk zijn, zouden gebruikt worden voor de nieuwe dienstregeling die op drie januari in zou gaan. De bussen zouden ingezet worden in de regio Schiphol. De Ruiter zegt dat deze dienstregeling niet in gevaar komt: ‘Wij gaan deze vier bussen natuurlijk wel missen, maar we hebben voldoende bussen in ons bedrijf’. 

Uit voorzorg werd er tijdens de brand een NL-Alert verstuurd om ramen en deuren dicht te houden. Veel bedrijven op het industrieterrein werken ook ‘s nachts. Het NL-Alert is inmiddels ingetrokken.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *