Do-It-Yourself Wereldlichtjesdag in Lunetten

Do-It-Yourself Wereldlichtjesdag in Lunetten

Kaars voor Wereldlichtjesdag Foto: Ambeaner

UTRECHT – Vorige zondag was Wereldlichtjesdag. Op deze dag worden er over de hele wereld kaarsen aangestoken ter herdenking van vermiste en overleden kinderen. In Lunetten werd dit evenement altijd bij Fort Lunet IV gehouden maar, vanwege het coronavirus is het dit jaar anders gegaan. Met steun van de gemeente werden er gratis pakketten weggegeven waarmee de Lunen hun lampjes konden maken. 

Rouwbegeleider Lize Nijenhuis en ritueelbegeleiders Indra van de Berg en Carlien van Heffen kozen ervoor om voor de vierde keer dit evenement te organiseren. Ook, gingen ze er zondag op uit om elke familie die zich had aangemeld een pakketje aan huis te bezorgen. 

Om 7 uur staken meerdere families de lichtjes aan. Een echtpaar in Lunetten-Zuid deed al voor de derde keer mee nadat zij hun dochter verloren aan kanker. “Ook al vinden we het jammer dat we dit niet in het fort kunnen houden zoals vorig jaar, is dit wel de beste oplossing en zijn we blij dat de gemeente dit soort dingen steunt. 

Toch is Fort Lunet IV nog wel betrokken bij het evenement. Zij hebben vorige maandag een kerstboom geplaatst in de lunchroom waar iedereen een lintje aan kan hangen voor het kind dat zij missen.  

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *