Eerste grote café van Arnhem die zijn deuren sluit als gevolg van de coronacrisis

Eerste grote café van Arnhem die zijn deuren sluit als gevolg van de coronacrisis

Café the Move. Foto: Cécile Vu

ARNHEM – Woensdagochtend kondigt de Arnhemse horecagelegenheid The Move aan dat zij stoppen. Het café gaat na de tweede lockdown niet meer open, maar is naar eigen zeggen niet failliet. Het café aan de Varkensstraat was 38 jaar erg populair bij de alternatieve scene.

Op woensdag heeft The Move op facebook aangekondigd dat zij niet meer open gaan na de tweede lockdown. Duidelijk geven ze aan dat ze niet failliet is. De uitbater ziet niet hoe hij in deze tijden het naar zijn gezin kan verantwoorden om het financiële risico te lopen om binnen nu en een jaar tot over zijn oren in de schulden te zitten.

The Move is het eerste grote café in Arnhem dat als gevolg van de coronacrisis moet sluiten melden ze op Facebook. Vooral de huur van het café was voor de uitbaters een struikelblok, zegt eigenaar Van de Peppel in de Gelderlander. The Move is een groot pand met veel vierkante meters midden in Arnhem. Dat betekent een flinke huur. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt toen de verhuurder toestemming gaf de huurcontracten te stoppen.

Al in de jaren 80 opende The Move zijn deuren. Het was een alternatief danscafé en trok een heel ander publiek aan dan de andere cafés. Dit is eigenlijk altijd zo gebleven. Tegenwoordig werden er regelmatig themafeesten in The Move gehouden. Ook stonden ze bekend om Wodka Woensdag. Dit was elke woensdag. Er werden bijna 40 verschillende soorten wodka’s geserveerd voor een kleine prijs.

“Het is zonde dat dit café zo erg onder de coronacrisis moet lijden.”, meent Hugo Zondag die regelmatig bij The Move kwam. “Dit gun je niemand. Ik kwam regelmatig bij The Move en het is echt jammer dat ze nu dicht gaan. Ze stonden vooral bekend om Wodka Woensdag wat altijd leuk was.”

Veel Arnhemmers delen op sociale media hoe jammer ze het vinden dat het café gaat sluiten. Ze delen hun leuke herinneringen en leven mee met de eigenaren van The Move.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *