Martinitoren speelt verzoeknummers voor thuiswerkenden

Martinitoren speelt verzoeknummers voor thuiswerkenden

De Martinitoren gezien vanaf de Grote Markt

GRONINGEN – Iedere dinsdag in december en januari speelt stadsbeiaardier Auke de Boer verzoeknummers vanaf het klokkenspel van de Martinitoren. Het is de bedoeling dat werkgevers een nummer aanvragen voor thuiswerkende collega’s. De aanvrager moet hiervoor een donatie doen aan de voedselbank en Stichting Martinikerk. 

“Het moet gaan voelen als een soort arbeidsvitaminen die via het open raam naar binnen glippen”, zegt Dianne Abeln, bestuurslid van de Stichting Martinikerk, op hun website. Werkgevers kunnen iedere dinsdag tijdens een live radio-uitzending van Babette op Noord (RTV Noord) tussen 12:00 en 13:00 uur een verzoek doen. Het is daarbij mogelijk om het verzoek live op de radio toe te lichten vanuit de carillonruimte in de Martinitoren. Dezelfde middag zal stadsbeiaardier Auke de Boer het verzoeknummer spelen. Samen met de voedselbank is Stichting Martinikerk het initiatief gestart. Aan de ene kant om mensen die thuis werken een hart onder de riem te stekenaan de andere kant om geld in te zamelen voor de voedselbank en het onderhoud van de Martinikerk.  

Marianne Faber, bestuursvoorzitter van de Stichting Martinikerk, zegt bij RTV Noord dat de actie is bedacht om in deze donkere dagen via de Martinitoren verbinding te maken met de mensen. “Organisaties en instellingen die de Martinikerk en de Voedselbank een warm hart toedragen kunnen contact met ons opnemen en een verzoeknummer aanvragen tegen een donatie van minstens vijfhonderd euro”, zegt Marianne Faber bij RTV Noord.  

Op zaterdagen in december en januari mogen ook particulieren voor een kleiner bedrag een nummer aanvragen. “Daarvoor staan wij tussen 11:00 en 12:00 uur naast de oliebollenkraam op de Grote Markt”, zegt Marianne Faber. 

Bedrijven die graag een nummer willen aanvragen kunnen contact opnemen met Dianne Abeln van de Martinikerk via 06-41110989.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *