Schappen leeg in Albert Heijn Oosterbeek door boerenprotesten 

Schappen leeg in Albert Heijn Oosterbeek door boerenprotesten 

Lege schappen in de supermarkt door boerenprotesten. Foto door: Pluimveeweb

OOSTERBEEK – De wc-rollen zijn weer op en dat komt deze keer niet door de lockdown. De boeren protesteren deze weken weer. Zij blokkeren distributiecentra’s omdat boeren niet tevreden zijn met de prijzen die ze krijgen voor hun producten. Ook in Albert Heijn Oosterbeek zorgt dit voor een tekort. Eieren, wc-papier en producten op de vers- en diepvriesafdeling komen tekort op dit moment.  

De boeren protesteren deze keer tegen de nieuwe omgevingswet. Volgende de Rijksoverheid bundelt en moderniseert deze omgevingswet de wetten voor de leefomgeving. Dus de wetten over natuur, bouwen, water. Door deze wet zou er een goed evenwicht komen tussen het benutten en beschermen van de leefomgeving. De boeren zijn bang dat door deze wet hun vergunningen om te verbouwen in de toekomst komen te vervallen. Ook vinden ze het besluit over de nieuwe omgevingswet veel te snel gaan en met te weinig overleg.  

Niet alleen de omgevingswet is de reden dat boeren nu protesteren, maar ook het stikstofbeleidwaar ze eerder dit jaar al over protesteerde, wordt weer naar voren gebracht. De boeren zijn het niet eens met het stikstofbeleid. Het kabinet wilde de Nederlandse veestapel halveren om zo het stikstof verbruik naar beneden te halen.  

In Albert Heijn Oosterbeek waren er afgelopen weken weinig wc-papierrollen te verkrijgen. Een klant die net de Albert Heijn uitliep vertelt: ‘Het lijkt net of we weer terug in maart zijn. Met al dat hamstergedrag.’ Veel klanten worden boos op het supermarktpersoneel omdat het product niet in de schappen ligt‘Helaas heeft boos worden geen zin omdat dit buiten de macht ligt van het supermarktpersoneel’, zegt een teamleider van de vulploeg in Albert Heijn Oosterbeek.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *