Arnhem herpakt zich goed na vuurwerkterreur

Arnhem herpakt zich goed na vuurwerkterreur

Arnhem tijdens de jaarwisseling. Foto: Cécile Vu

ARNHEM – In november is het landelijke vuurwerkverbod aangekondigd. In Arnhem werd hier niet goed op gereageerd en in verschillende wijken werd veel (illegaal) vuurwerk afgestoken. Hoe veel vuurwerk zou er dan wel niet in de nacht van oud en nieuw worden afgestoken?  

Sinds de aankondiging van het vuurwerkverbod in november stond Arnhem op zijn kop. Dagenlang was de wijk Geitenkamp in het nieuws omdat daar constant vuurwerk werd afgestoken. Er werd daardoor gevreesd dat deze wijk tijdens de jaarwisseling zich niet aan de regels van het vuurwerkverbod zou houden, maar dit was niet het geval. “Ze hebben zich goed gedragen.”, zegt burgemeester Ahmed Marcouch tegen Omroep Gelderland. 

 Normaal gesproken beginnen we het nieuwe jaar met knallen en kleuren, maar door het vuurwerkverbod zouden we 2021 niet zo beginnen. Dit was toch niet helemaal het geval in Arnhem want niet iedereen hield zich aan het vuurwerkverbod. In verschillende wijken in de stad ging er toch aardig wat vuurwerk de lucht in. Het was veel kleurrijk en mooi siervuurwerk. De harde knallen werden bijna helemaal achter wegen gelaten. Er werd echter wel pas na twaalf uur vuurwerk afgestoken. Oudejaarsdag was een rustige dag. Normaal gesproken wordt er dan ook al vuurwerk afgestoken.  

In een buitengebied van Arnhem heeft de politie in de nacht van oud en nieuw een inval gedaan waarmee er een einde werd gemaakt aan een illegaal feest in een voormalige brandstofbunker van defensie. Er waren zo’n 70 feestgangers aanwezig in de bunker. Een aantal hebben hun verhaal gedaan aan de Gelderlander, “Wij doen niemand kwaad.” en “Het is mijn risico.”, zijn twee uitspraken die zijn gedaan.  

Ondanks het illegale bunkerfeest was het een rustige jaarwisseling met minder vuurwerk dan verwacht. Hierdoor bleef het op de eerste hulp rustig en zijn de ziekenhuizen niet nog voller geraakt. De politie is redelijk tevreden over het verloop van de jaarwisseling, meldt het AD. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *