Recensie: Gedichtenbundels Tim Hofman

Recensie: Gedichtenbundels Tim Hofman

De twee bundels van Tim Hofman, uitgever Meulenhoff. Foto door: Roos Wasser

Tim Hofman is een presentator, programmamaker, columnist en ook schrijver/dichter. Hij heeft al twee dichtbundels op zijn naam staan. ‘Gedichten van de broer van Roos’ (2017) en ‘Grappig Jammer’ (2019). Liefde, de dood, de maatschappij en religie zijn onderwerpen die het meest voorkomen in de dichtbundels.  

Gedichten van de broer van Roos bevat 73 gedichten en Grappig Jammer ook. Tim zijn werk wisselt af tussen complexe en makkelijk te lezen gedichten en tussen lang en korte stukken. Ook qua emotie wisselt het af. ‘Een beetje om te lachen, een beetje om te huilen’ is hoe de bundel wordt omgeschreven op de achterkant van de eerste bundel. Ik ben het hier mee eens. Ik heb de meeste gedichten met een glimlach gelezen. Ondertussen raakte een paar gedichten mij enorm.   

Het is ontzettend knap dat Hofman zijn creativiteit op veel vlakken kan uiten. Via beeld en programma’s doet hij dat al goed, maar ook op papier lukt het hem om een discussie, emotie of gesprek op te roepen. Hoe vaker je een van de gedichten van Tim Hofman leest, hoe beter je ze gaat begrijpen. Sommige gedichten zijn wat aan de ingewikkelde kant, door ze soms hardop voor te lezen of nog een keertje door te lezen.  

Het zijn echt twee goede gedichtenbundels. Tim speelt echt met taal en dat is leuk om te lezen. Waar sommige dichtbundels wat oudbollig kunnen zijn is dit dat totaal niet. Hij zorgt door zijn manier van schrijven en door zijn creativiteit dat elk gedicht een ander feestje is.  

 Ik kan niet wachten totdat zijn derde dichtbundel uit gaat komen! Er is helaas nog geen bericht over wanneer het derde bundel uitkomt en óf de bundel er überhaupt gaat komen.  

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *