“Je moet het toch zelf doen, en dit is soms lastig”

“Je moet het toch zelf doen, en dit is soms lastig”

Foto: Britt Burgers

Student Milo van Nunen (21) komt uit Haarlem en studeert International Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij begint over twee weken met zijn derde jaar, nog midden in de strenge lockdown. Al vanaf maart zit hij thuis met online lessen, net zoals duizenden andere studenten in alleen al Nederland. Het is een droevige bende. 

“Op dit moment woon ik nog thuis, maar ik ben opzoek naar een huis voor mezelf in Amsterdam. Nu tijdens corona zit ik de hele dag thuis en dat wordt wel saai, zeker met m’n ouders word ik toch wel een klein beetje gillend gek. De online lessen zijn op zich wel prima, maar je raakt wel snel afgeleid. Zeker met sommige lessen is het interessant om te kijken wat voor discussie er ontstaat in de klas en dat gebeurt tijdens die online lessen helemaal niet. Iedereen zit maar een beetje achter z’n schermpje. Iedereen praat snel door elkaar en het is een beetje chaotisch. Het enige wat gezegd wordt tijdens zo’n les zijn vragen. Het is alsof je een heel duur instructiefilmpje op YouTube zit te kijken. Je merkt gewoon dat zowel leraren als leerlingen het minder leuk vinden.” 

“Los van corona had ik al last om mezelf goed te motiveren. Nu tijdens corona heb ik nóg meer motivatie zelf moeten vinden en creeëren. Nu gaat het goed, maar zeker toen corona nog nieuw was, was het extra lastig om in je eentje op je kamer aan school te gaan. Het is een beetje lastig om te omschrijven hoe het nou precies mentaal voelt, maar ik denk dat het toch het beste te omschrijven is als ‘moedeloos’. Vooral door de steeds weer nieuwe maatregelen en het steeds langer duren dan je van tevoren denkt dat het zou duren. Dus ja, vooral moedeloos. Je moet het toch zelf doen, en dit is soms lastig.” 

“Het contact met vrienden sleept me toch echt wel het meeste erdoorheen. Het is natuurlijk wel heel anders dan normaal want ik hou me aan de maatregelen, maar ik denk doordat ik mijn vrienden met enige regelmatig nog zie dat dat me normaal houdt.” 

“Het zou al een hoop helpen om naar een openbare studieplek te gaan zodat je kan studeren met mensen om je heen en dat je niet de hele tijd in dezelfde omgeving zit. Afwisseling zou echt al helpen tijdens corona, zodat je niet aan school zit op dezelfde plek waar je ‘chillt’ en slaapt. Dit maakt het moeilijk om me thuis te blijven concentreren. Als tip heb ik: koop een agenda. Hierin kan je lekker je overzicht in bewaren en kan je je beter focussen op wat je moet doen.” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *