Angie Pieters verteld over de ‘FLY Conceptstore’

Angie Pieters verteld over de ‘FLY Conceptstore’

Door: Instagram pagina FLY

HEERLEN – Op 19 maart 2017 maakte gemeente Heerlen kennis met de FLY Conceptstore. FLY is een conceptstore met dameskleding, sieraden en woonaccessoires. FLY staat voor First Love Yourself. Houd van jezelf, en nog belangrijker, wees jezelf. Ook als het gaat om je kledingstijl. Dat is de filosofie achter de FLY Conceptstore. Het is een aparte boetiek die je gelijk een warm gevoel geeft als je binnenkomt. Met merken als Loavies, MyJewellery en NA-KD is FLY echt een ding geworden in Heerlen. Eigenaresse Angie Pieters vertelt over het begin van de zaak en hoe zij het volhouden tijdens het virus.

 

Hoe is het concept ‘FLY Conceptstore’ ontstaan?

“Ik werkte in de kinderopvang en op een gegeven moment lag het me gewoon niet meer lekker. Ik wilde iets anders gaan doen. Mijn ouders hadden ook een eigen zaak, maar daar wilde ik eigenlijk nooit iets mee te maken hebben. Ik had dus ook nooit verwacht dat ik de stap zou zetten om zelf te gaan ondernemen. Ik kwam op een punt terecht en dacht, ik ga dit risico gewoon nemen. Ik hield altijd al van mode en wilde er toch iets mee gaan doen. Vaak kwam ik in de stad en wilde ik gaan winkelen, maar kwam ik niet tegen wat ik zocht. Er waren alleen maar mainstream winkels zoals de H&M en de Mango. Ik zocht meer sfeer, en miste een randstad boetiek.”

Hoe zorgt FLY ervoor dat de store origineel blijft?

“Deze vraag heb ik al eens vaker gekregen. Ik ben niet echt bezig met origineel zijn, ik hou er niet van om in hokjes geplaatst te worden. Sterker nog, ik ben niet bezig met de laatste modetrends. Als ik iets zie wat ik leuk vind, dan maak ik er iets van dat werkt. Ik denk dat dit voor mij en dus ook FLY het geval is. Ik vind het belangrijker om een ‘eigen’ te zijn. Ik denk dat je ‘eigen’ zijn in combinatie met ‘uniek’ zijn erg belangrijk is. De dingen die ik inkoop, daar sta ik negen van de 10 keer achter. Ik zou nooit iets inkopen wat ikzelf niet leuk vind. Toch probeer ik wel dingen in te kopen die ik zelf niet zou dragen maar wel andere in zou zien. Als je iets leuk vindt, dan moet je het gewoon aantrekken.”

Hoe is voor jullie, een fysieke store, tijdens het virus?

“Heel eerlijk, ik vind het coronavirus heel k*t”, verteld Angie lachend. “Corona zorgt voor mijn gevoel voor een rare energie die iedereen voelt. De dingen die we eerst normaal vonden zijn nu strafbaar. Zo veel dingen mogen niet meer terwijl het zo normaal voelt.”

Als ondernemer is het ook erg lastig. Ik vind het allemaal erg frustrerend. Je neemt het risico om iets te doen, waarin je de vrijheid hebt om te doen wat je wilt. En nu is er iets, waardoor het niet meer mag. We mogen niemand meer ontvangen en het is lastig om als ondernemer opeens een hele website te gaan realiseren. Ik vind de fysieke verkoop veel leuker en belangrijker dan online verkoop. Kom gezellig naar de stad en laat je niet verleiden door impulsieve online aankopen. Dit is mijn standpunt. Ik vind het belangrijk om te doen wat ik leuk vind en hier hoort een online webshop niet bij. Maar dit maakt het wel pittig voor ons.

Op sociale media proberen we wel erg actief te blijven. We proberen met de juiste content actief te blijven. We proberen het juiste assortiment met uitleg online te zetten. De luxe die we gewend zijn, die verwaterd. We zijn dus toch genoodzaakt om te bezorgen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *